Redactia.ro
Home » Știri » Cod roșu de inundații în România. Zonele în care se dezlănțuie prăpădul

Cod roșu de inundații în România. Zonele în care se dezlănțuie prăpădul

inundații

Cod roșu de inundații pe râul Jiu. Specialiștii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis o avertizare de cod roșu, care va fi valabilă până vineri, la ora 12.

Cod roșu de inundații pe râul Jiu, valabil până la ora 12

În urma precipitațiilor care au avut loc în ultimele ore, este foarte posibil ca râul Jiu să provoace inundații. Avertizarea este valabilă până vineri, la ora 12.

Astfel, hidrologii au transmis că este posibil să crească cantitățile de apă și să aibă loc inundații locale. De asemenea, cotele de pericol vor fi extrem de ridicate.

Precipitațiile din ultimele ore, dar și cele care vor urma să cadă vor cauza multe probleme locuitorilor care stau în apropierea râului Jiu.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL în bazinul hidrografic: Jiu – bazin amonte S.H. Iscroni, județul Hunedoara. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, a anunțat specialiștii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pericol de inundații în țară

Având în vedere gravitatea situației, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunțat că evoluția acestor precipitații va fi urmărită în continuare.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră”, a transmis Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

România a fost lovită de un val de inundații, care a produs pagube materiale însemnate și care s-a soldat cu pierderea mai multor vieți omenești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: