Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, declarații despre inundații. Avertismentul făcut de șeful statului

Klaus Iohannis, declarații despre inundații. Avertismentul făcut de șeful statului

Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în care a adresat problema inundațiilor din țara noastră. Vremea severă a luat casele, agoniseala și chiar viețile mai multor oameni, care au fost prinși nepregătiți de viituri.

Klaus Iohannis, declarații despre inundațiile din România

Șeful statului a vorbit, în același timp, despre necesitatea de a investi în combaterea schimbărilor climatice, acesta fiind, în realitate, motivul pentru care au avut loc aceste inundații devastatoare în țara noastră.

Aceste fenomene se repetă frecvent în România și trebuie gestionate. Soluții există. Este un efect al schimbărilor climatice”, a explicat președintele României.

De asemenea, Klaus Iohannis a ținut să le transmită condoleațe acelor români care și-au pierdut inclusiv rudele în viiturile care au afectat mai multe județe din țară. Mai mulți oameni au rămas neputincioși în fața apelor care au lovit cu furie și unii chiar au murit.

Cum am putea preveni situațiile similare de inundații

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieti omenești”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a atras atenția asupra faptului că încălzirea globală este cea care provocă toate aceste schimbări climatice, inclusiv inundațiile și noi ar trebui să ne adaptăm acestor noi condiții de viață în care trăim. Este imperativă o schimbare rapidă de abordare, a transmis Iohannis.

Șeful statului a explicat că singura modalitate prin care am putea să evităm asemenea tragedii este să schimbăm mentalitatea. El a explicat faptul că încă și acum se crede că dacă vom construi câteva diguri, vom scăpa de posibilitatea producerii unor inundații.

Luna iunie a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Este imperativă o schimbare rapidă de abordare petru a răsăunde eficient. Va trebui să depășim mentalitatea că este suficient să construim câteva diguri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: