Redactia.ro

Climatologii trag un semnal de alarmă. Ce se va întâmpla în România, anul acesta

Climatologii trag un semnal de alarmă. Ce se va întâmpla în România, anul acesta

Vremea se încălzește de la an la an, ajungând să se înregistreze temperaturi record în întreaga lume. Anul acesta, temperaturile mult mai ridicate și lipsa ploilor ar putea duce la înregistrarea unor noi recorduri în ceea ce privește clima mondială. Chiar și-n România se va semnala această tranziție, din ce spun meteorologii.

Climatologii trag un semnal de alarma

Specialiștii estimează că anul 2020 va fi cel mai călduros dintotodeauna și că problemele cu care ne confruntăm sunt cât se poate de reale. Climatologii trag un semnal de alarmă și spun că anul acesta ne vom confrunta cu o secetă la fel de cruntă precum cea din 1947, când lipsa ploilor a cauzat întregii agriculturi din țara noastră. „Observăm, în general, nu numai în România, că intensitatea valurilor de căldură, a furtunilor crește. Am avut zilele trecute (…) temperaturi de 43 de grade în Turcia, peste 40 de grade în Grecia. Și acolo vor fi furtuni puternice tocmai pe acest fond preexistent de aer cald.

Aceste furtuni care vin și cu ploi pot să aducă o îmbunătățire a rezervei de apă din sol. Însă nu cred totuși că aceste ploi ar putea readuce la normal situația.”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Ce se va întâmpla în România anul acesta

Același climatolog a menționat că zilele acestea ne confruntăm cu instabilitate atmosferică, care ar veni la pache cu furtuni de vară. Acestea din urmă sunt normale pentru perioade în care temperaturile sunt ridicate, însă contează cu ce intensitate se vor produce. Climatologul susține că o să ne confruntăm cu cel mai călduros an și că ceea ce urmează să vină sunt pe fondul încălzirii globale.

„Și în România ne putem aștepta la fenomene normale sezonului cald, dar pot fi potențate de încălzirea globală. Luna mai încă nu s-a încheiat, dar merge cu pași repezi spre record. Am avut primele luni ale anului cu recorduri, cel mai călduros ianuarie de la începerea măsurătorilor sistematice în a două parte a secolului al XIX-lea, februarie și martie pe locul doi, aprilie iar pe locul întâi, deci ne așteptăm ca și luna mai să fie printre primele cele mai călduroase luni mai de când au început măsurătorile, asta la nivel gobal.”, a precizat specialistul.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: