Redactia.ro
Home » Știri » Echinocțiul de primăvară, 2020. Ce se întâmplă acum și când se schimbă, de fapt, ora

Echinocțiul de primăvară, 2020. Ce se întâmplă acum și când se schimbă, de fapt, ora

Echinocțiul de primăvară, 2020. Ce se întâmplă acum și când se schimbă, de fapt, ora

Astăzi a avut loc echinocțiul de primăvară. Pe 20 martie 2020 a fost momentul care marchează sosirea primăverii, din punct de vedere astronomic. În emisfera nordică începe primăvara, în vreme ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. La această dată, ziua este egală cu noaptea. Urmează ca în zilele următoare ziua să crească, astfel că orele de lumină vo fi mai multe decât orele de întuneric.

Primăvara astronomică durează până la 21 iunie, când are loc solstițiul de vară. În regiunile polare din emisfera nordică, odată cu echinocțiul, începe ziua polară, care durează 6 luni. În regiunile polare din emisfera sudică, începe noaptea polară, care va ține tot 6 luni.

Ce se întâmplă la echinocțiul de primăvară în 2020

În fiecare an, echinocțiul de primăvară are loc la o dată diferită, asta pentru că anul calendaristic nu e egal cu anul tropic. Echinocțiul marchează momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecție a elipticii cu Ecuatoul ceresc. Datorită acestei întâlniri care se întâmplă doar de două ori pe an, ziua este egală cu noaptea. Punctele în care se află Soarele la momentul echiocțiului (fie de primăvară, fie de toamnă) se număsc puncte echinocţiale: punct vernal, pentru cel de primăvară și punct autumnal, pt echiocțiul de toamnă.

Când se schimbă ora în 2020

România va trece la ora de vară în ultimul weekend al lunii martie. În noaptea de 28 spre 29 martie, ceasurile se vor da înainte cu o oră. Ora 3:00 va deveni ora 4:00, făcând astfel ca ziua de 29 martie să fie cea mai scurtă a anului, cu doar 23 de ore.

Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea orei în Europa. Țările Uniunii Europene trebuie să comunice decizia lor, dacă doresc să renunțe la modificare, până în aprilie 2020. Cele care accepta directiva CE, nu vor mai schimba ora din anul 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: