Redactia.ro
Home » Știri » Ora de vară 2020. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte

Ora de vară 2020. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte

Ora de vară 2020. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte

Ora de vară 2020. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte. În ultima săptămână din luna martie, se va schimba fusul orar. Mai exact, ora 03.00 devine ora 04.00.

Ora de vară 2020. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte

Ora de vară a fost pentru prima oară discutat în anul 1895, în Noua Zeelenadă, iar cel care a venit cu această inițiativă a fost George Vernon Hudson. Ora de vară are ca scop folosirea luminii Soarelui pe o perioadă destul de lungă din zi. Așadar, activitățile au loc cât mai mult posibil pe lumina naturală, iar acest lucru este benefic din cel puțin două puncte de vedere.

Lumina naturală, față de lumina artficială este un stimulator al tonusului fizic și psihic. Pe de altă parte, prin trecerea la ora de vară se economisește și energia electrică necesară iluminatului artificial.

În momentul de față, sistemul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, respectiv trecerea la ora de vară și la ora de iarnă, este folosit în peste 100 de țări din întreaga lume.

Când se dă ora înainte?

Ora de vară în anul 2020 se va face în ultimul weekend din luna martie,mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28-29 martie 2020. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, adică vom dormi cu o oră mai puțin.

Parlamentul European propune renunțarea schimbării orei de varp din anul 2021. 2021 poate fi ultimul an cu o schimbare sezonieră a orei la nivelul Uniunii Europene.

Dar, statele membre își păstrează dreptul de a decide asupra fusului orar propriu. Eurdeputații au votat în favoarea renunțării la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvara și toamna începând cu 2021.

De asemenea, eurodeputații vor ca statele membre să se coordoneze în așa fel încât să nu existe un impact negativ asupra pieței unice ca urmare a deciziilor de aplicare a orei de vară sau de iarnă pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: