Redactia.ro
Home » Știri » Covid-19 va dispărea odată cu încălzirea vremii? Specialiștii au făcut anunțul

Covid-19 va dispărea odată cu încălzirea vremii? Specialiștii au făcut anunțul

covid-19 cand dispare

Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus a trecut peste 110.000 la nivel mondial, iar statistica e una îngrijorătoare. Peste 4.200 de oameni și-au pierdut viața, iar Organizația Mondială a Sănătății a fost nevoită să declare pandemie. Mulți se-ntreabă în acest context când și cum se va opri această situația de criză. Asta și pentru că există mai multe teorii potrivit cărora încălzirea vremeii va ajuta la dispariția virusului COVID-19. Ce spun, însă, specialiștii?

Încălzirea vremii ajută la eradicarea virusului COVID-19?

Există un mit potrivit căruia odată cu creșterea temperaturilor, virusul COVID-19 va dispărea. Ei bine, un specialist de la Harvard, pe nume Marc Lipsitch, dezminte această informație. Acesta a precizat că o simplă îmbunătățire a vremii nu are cum să stopeze coronavirusul. El a prezentat o serie de argumente potrivit cărora COVID-19 este un virus nou și, prin urmare, impredictibil în acest moment.

Celebrul epidemiolog de la școala de sănătate publică a Universității Harvard a comparat COVID-19 cu SARS-ul. El spune că SARS n-a dispărut din cauza temperaturilor ridicate, ci a intervențiilor extreme, adică izolarea, carantina și distanțarea socială.

Virusul este nou și, implicit, oamenii sunt mai vulnerabili la el

Specialistul mai spune și că infecțiile de sezon se pot manifesta și-n afara sezonului. Dacă în cazul virusurilor vechi, lumea a mai intrat în contact, iar unii au dezvoltat imunitate la ele, în cazul COVID-19  e fix invers. Nimeni nu are imunitate la el, pentru că nimeni nu a mai intrat în contact cu el. De aceea, oamenii se pot infecta cu el în orice perioadă a anului.

Marc Lipsitch mai susține și că e prematur să prezicem cum se va comporta acest virus nou. Nu se poate spune sigur dacă alte virusuri din familia coronavirusurilor, cum ar fi OC43, HKU1, 229E, sau NL63, sunt modele bune pentru analogiile cu noul coronavirus. Acesta din urmă este studiat de-abia acum de către specialiști, iar progresul este minim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: