Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul rămâne în organism până la 5 săptămâni după contagiune

Coronavirusul rămâne în organism până la 5 săptămâni după contagiune

Coronavirusul

Pacienții cu noul coronavirus păstrează până la 37 de zile agentul patogen în tractul lor respirator, se arată într-un nou studiu, care afirmă că oamenii rămân infectați cu Covid 19 vreme de câteva săptămâni din momentul în care au fost infestați, potrivit Bloomberg.

Studiul arată că au fost prelucrate datele de la pacienții supraviețuitori, ca și de la cei care au murit, iar coronavirusul era prezent în medie 20 de zile. S-au găsit însă probe la pacienți supraviețuitori care arătau că și după 37 de zile virusul mai exista în organism. În cazul celor care au murit la 5-6 săptămâni de la momentul infectării, virusul se mai afla în cadavru.

Noul coronavirus s-a răspândit în 118 țări și a infectat aproximativ 125.000 de persoane de la prima apariție la Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut, în ciuda eforturile autorităților de prevenire a răspândirii virusului. Descoperirea „are implicații importante atât pentru deciziile de izolare a unui pacient, cât și pentru medici, în administrarea tratamentului antiviral”, a declarat Fei Zhou, de la Academia de științe medicale din China în studiul citat.

Care sunt gelurile dezinfectante din comerț care omoară coronavirusul

În prezent, autoritățile din țările afectate de pandemie recomandă izolarea pacienților contaminați vreme de 14 zile de la data la care au intrat în contact cu o persoană infectată. Însă, dacă oamenii continuă să transmită virusul și mai multe săptămâni după ce le-au dispărut simptomele, pare limpede că propagarea Covid-19 continuă și după ce ies din carantină

Prin comparație, doar o treime dintre pacienții contaminați cu SARS au mai fost purtători în tractuol respirator ai agentului patogen vreme de patru săptămâni, arată studiul. Cercetătorii au analizat dosarele și testele de laborator de la 191 de oameni care au fost tratați de Covid 19 în spitalele din Jinyintan și Wuhan, inclusiv de la 54 de pacienți care au murit din cauza infecției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: