Redactia.ro
Home » Știri » Codul portocaliu de vreme rea se prelungește. Toată țara va fi măturată de grindină, furtuni și precipitații

Codul portocaliu de vreme rea se prelungește. Toată țara va fi măturată de grindină, furtuni și precipitații

Cod portocaliu

Vremea rea continuă în țara noastră. Codul portocaliu din țară se prelungește, potrivit unui anunț făcut de Administrația Națională de Meteorologie. Până miercuri dimineață, vremea se menține rea în cea mai mare parte a țării.

Cod portocaliu de vreme rea valabil până miercuri

Vor fi intensificări ale vântului, ploi, care vor căpăta pe alocuri caracter torențial

Zonele afectate de acest cod portocaliu sunt cele din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și Maramureș.

Ploile vor fi însemnate cantitativ și pe anumite arii restrânse precipitațiile vor depăși chiar și 80 de litri pe metrul pătrat.

Este, de asemenea, posibil să plouă cu grindină, mai ales în partea de est și de sud-est.

În Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est”, au transmis meteorologii ANM.

Cod galben de vreme rea în țara noastră

Totodată, în țara noastră va fi valabil și un cod galben de vreme severă, care începe de astăzi și va fi valabil până pe 25 iunie, la ora 10.

Codul galben va afecta mai ales partea de vest a țării. Tot aici va ploua semnificativ, va fi grindină și vor avea loc și descărcări electrice.

În intervalul menționat, în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, avertizează meteorologii.

Meteorologii avertizează că pe tot parcurusl acestei săptămâni vom avea parte de o vreme severă și în niciun caz nu scăpăm de ploi. De altfel, luna această este considerată cea mai ploioasă din ultimii ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: