Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM. Cod galben de ploi și vânt în toată țara

Anunț ANM. Cod galben de ploi și vânt în toată țara

PLOI TORENTIALE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod galben de ploi și vânt în toată țara pe parcursul zilei de miercuri și joi dimineață.

Meteorologii anunță descărcări electrice și instabilitate atmosferică menținută la un grad accentuat.

Cod GALBEN de ploi, descărcări electrice și vânt în toată țara

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, a fost emis o avertizare de cod galben începând de miercuri până joi dimineața, la ora 10.00 de ploi, vânt, descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Conform meteorologilor, cantitățile de apă vor depăși 25-30l/mp, iar pe arii restrânse 40-60l/mp. Specialiștii menționează că instabilitatea atmosferică se va menține la un grad accentuat în mai multe zone din țară, pe tot parcursul întregii săptămâni.

Vremea rea a făcut prăpăd în România

Ploile abundente și vijeliile au făcut ravagii în mai multe localități din țară. Zeci de străzi și gospodării au fost grav afectate de ploile torențiale.

Marți, la nivel național au fost emise 23 de atenționări și avertizări hirometeorologice imediate care se refereau la intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, descărcări electrice, grindină și viituri pe râurile mici.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 34 de locuințe, 80 de curți, 41 de beciuri și 8 străzi.

Cele mai afecatate județe de ploile torențiale

În județul Cluj, precipitațiile abundente au produs pagube semnificatice, iar pompierii au fost chemați să intervină în 8 localități, pentru evacuarea apei cu motopompe.

Pe drumul național DN 1R, între localitățile Călățele și Dealul Negru, traficul rutier a fost oprit din surpării părții carosabile în urma unei viituri.

Printre județele afectate de ploile torențiale, au fost Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman. Autoritățile au intervenit pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării.

În București au fost înregistrate situații izolate, iar pompierii au degajat 2 copaci și evacuat apa dintr-o parcare și două curți.

Loading...