Redactia.ro
Home » Știri » Focar de infecție în Buzău. Un cartier cu 2.000 de oameni, în carantină

Focar de infecție în Buzău. Un cartier cu 2.000 de oameni, în carantină

focar de infectie buzau cartier in carantina

Un întreg cartier din județul Buzău a fost plasat în carantină, după ce a fost descoperit un focar de infecție cu noul coronavirus. Totul s-a întâmplat duminică spre luni, în contextul în care mai mulți locuitori au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Duminică noaptea, mai mulți medici și polițiști au sosit în cartierul Poșta din Buzău, după ce mai multe persoane au fost depistate cu COVID-19. Astfel, 19 persoane au fost transportate la spitalul suport din Râmnicu Sărat, dar și în București.

De la ce a pornit focarul

Vinovat pentru tot s-ar face unbărbat de 41 de ani care locuiește în cartierul respectiv. El nu ar ar fi respectat ordonanțele militare și ar fi plecat în vizită la rudele sale din Ialomița, într-o localitate care era deja focar de infecție. Astfel, bărbatul a nesocotit legea și a mers de Paște la socrul său, care câteva zile mai târziu a fost confirmat cu coronavirus.

Potrivit prefectului din Buzău, deplasarea acestuia a fost sursa îmbolnăvirilor. Astfel, 19 persoane, printre care și copii, au fost infectate.

“Pornind de la un buzoian care s-a deplasat în ziua de paște în alt județ de unde a contactat noul coronavirus au fost infectați nu mai puțin de 19 cetățeni din municipiul Buzău. Iată ce se întâmplă când nesocotim prevederile impuse de autorități. În loc să rămână în case să minimalizeze pe cât posibil contactul cu alte persoane, nu de dragul autorităților sau de frica amenzilor ci pentru siguranța lor și a propriilor familii”, a declarat Leonard Dimian, prefectul din Buzău.

Carantină cu năbădăi

Bărbatul de 41 de ani a mers la spital cu simptome definitorii pentru infecția cu COVID-19, iar după ce a fost testat s-a descoperit că este infectat. Conform procedurii, întreaga lui familie a fost supusă testului, aceștia fiind la rândul lor bolnavi.

Când autoritățile au început să testeze mai multe persoane din cartier, câteva persoane au chemat un taxi și au vreut să fugă cu el, dar planul lor nu a dat roade. Au fost prinți de polițiști, iar taximetristul a fost băgat în carantină, scrie stirileprotv.ro.

Cartierul Poșta care a intrat în carantină are 2.000 de locuitori. În timpul carantinei, aprovizionarea lor cu alimente și alte bunuri va fi asigurată de autoritățile locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini