Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier 2020. Ce se întâmplă, de fapt, dacă un elev face accident în timpul orelor de condus

Cod Rutier 2020. Ce se întâmplă, de fapt, dacă un elev face accident în timpul orelor de condus

GALERIE FOTO (2) Ce se întâmplă, de fapt, dacă un elev face accident în timpul orelor de condus

De foarte multi ne întrebăm ce se întâmplă în momentul în care elevii aflați la școala de șoferi provoacă accidente rutiere. Nenumărate cazuri de accidente în care sunt implicați elevii care fac școala de șoferi au fost publicate.

Mai jos aflați ce scrie în Codul Rutier în cazul în care o persoană înscrisă la școala de conducere este implicată într-un accident rutier.

Cod Rutier 2020. Ce se întâmplă, de fapt, dacă un elev face accident în timpul orelor de condus

Potrivit Codului Rutier 2020, persoanele înscrise la școala de șoferi care provoacă accidente sunt obligate prin lege să plătească pagubele produse mașinii, în timpul orelor de condus, chiar dacă instructorul se află pe bancheta din dreapta. Însă, elevul și instructorul vor plăti pagubele săvârșite autoturismului.

”Pe parcursul activităţii de pregătire practică sau de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere, instructorul auto atestat ori, după caz, examinatorul împreună cu persoana pe care o supraveghează sau o examinează răspund pentru încălcarea de către aceasta a regulilor de circulaţie sau, după caz, pentru pagubele produse terţilor ca urmare a producerii unui accident de circulaţie”, se arată în Art. 23, punctul 3 din Codul Rutier.

Pagubele sunt plătite în mod egal de către elev și instructor

Codul Rutier arată că atât elevul înscris la școala de șoferi, cât și instructorul trebuie să plătească pagubele întreprinse autoturismului.

Un exemplu este întâmplarea din Pitești unde  a avut loc un accident, în care au fost implicate două mașini. Una dintre ele era condusă de un elev înscris la școoala de șoferi. Poliția din Pitești a declarat că nicio persoană nu a fost rănită, dar că instructorul și elevul au plătit pagubele.

De asemenea, în Codul Rutier este menționat faptul că toți cetățenii care doresc să obțină permisul de conducere trebuie să aibă terminate minim 10 clase. Poliția Rutieră încearcă prin acest mod să evite implicarea analfabeților, dar aceștia sunt tot mai des întâlniți în trafic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: