Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier 2023. Maşinile pe care şoferii nu vor avea voie să le înmatriculeze. Ce s-a schimbat în lege

Cod Rutier 2023. Maşinile pe care şoferii nu vor avea voie să le înmatriculeze. Ce s-a schimbat în lege

Cod rutier 2023. Reguli de circulație schimbate și noi modificări pe care șoferii trebuie să le știe

Se schimbă Codul Rutier 2023. Şoferii trebuie să cunoască foarte bine legea, înainte de a cere autorităţilor române să le înmatriculeze o maşină.

Deşi pare ciudat, a fost nevoie de amendamente la un paragraf din lege pentru a înţelege că o maşină furată nu poate fi înmatriculată.

Mașinile furate din străinătate, interzis la înmatriculate

MAI a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern. Acesta a fost votat în ședința de vineri, 8 septembrie. Acesta adaugă modificări și completări la Regulamentul de aplicare a Codului Rutier (OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).

Concret: mașinile furate din străinătate nu vor mai putea fi înmatriculate. În conformitate cu legislația actuală, interdicția de înmatriculare a autovehiculelor sau remorcilor poate fi impusă doar dacă îndeplinesc două condiții.

Multe dintre autoturismele furate în afara țării, dar aduse în România în vederea înmatriculării, nu erau reclamate autorităților noastre, ceea ce ar fi putut conduce la concluzia că interdicția de înmatriculare nu era aplicabilă și vehiculelor date în urmărire la nivel internațional de către autoritățile competente ale altor state.

Șoferii din țara noastră trebuie să fie foarte atenți la noile schimbări și completări aduse Regulamentului de aplicare a Codului Rutier.

De ce a făcut MAI precizări în Codul Rutier 2023?

De ce a fost nevoie, practic, de îmbunătăţirea legii? Pentru că multe dintre autoturismele furate în afara țării, dar aduse în România în vederea înmatriculării, nu sunt reclamate autorităților române.

„Autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state, nu se înmatriculează”, conform textului hotărârii.

Au dorit, deci, eliminarea interpretărilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: