Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier: Câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal

Cod Rutier: Câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal

Cod Rutier: Câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal
Dacă ești șofer trebuie să știi câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal. Nu de multe ori se întâmplă ca un șofer să rămână fără permis de conducere și să conteste sancțiunea. Ce se întâmplă totuși dacă pierzi la tribunal?

Cât timp poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal

Există șoferi care ajung să câștige ulterior procesul, după ce au rămas fără permis. Totuși, sunt și șoferi care ajung să îl piardă. Atunci, ei sunt nevoiți să aștepte un interval destul de mare de timp până la restituirea documentului.

Ce arată noul Cod Rutier

Pe 27 ianuarie a intrat în vigoare noul Codul Rutier. Obiectivul acestuia e să reducă numărul de accidente rutiere şi de victime cu 25%, până în 2026. Efectele acestui Cod Rutier se vor face însă simțite abia o lună mai târziu, începând din 27 februarie 2022.

Șoferii au 15 zile la dispoziție să conteste orice sancțiune

Oricine are dreptul să conteste sancțiunea dată de polițiștii rutieri, însă contestația trebuie depusă în maximum 15 zile de la data constatării contravenției și reținerea carnetului.

Cum depui contestația împotriva unei sancțiuni dată de polițiști

Dacă nu este de acord cu decizia polițiștilor, șoferul trebuie să scrie pe hârtie în ce mod i-a fost aplicată sancțiunea de reținere a permisului. Contestația trebuie depusă ulterior la judecătoria indicată în procesul verbal, adică ce de pe raza unde a fost constatată fapta.

Perioada de suspendare a permisului

În cazul în care nu poți să ajungi personal să depui contestație, este nevoie de o persoană împuternicită sau, contestația mai poate fi trimisă prin fax sau prin poștă. Dacă instanța respinge contestația depusă de șoferul sancționat, Codul Rutier spune că acesta poate rămâne fără permis pentru o perioadă de 120 zile.
Până pe 27 februarie, perioada maximă pentru care poate fi suspendat permisul de conducere este de 90 de zile. Însă începând de la finalul aceste săptămâni perioada va crește cu 30 de zile.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: