Redactia.ro
Home » Știri » Codin Maticiuc, decizie emoționantă după incendiul de la ATI: ”Voi continua cu spitale publice din bani privați”

Codin Maticiuc, decizie emoționantă după incendiul de la ATI: ”Voi continua cu spitale publice din bani privați”

Codin Maticiuc și familia lui s-au vindecat de coronavirus

Incendiul care a izbucnit, sâmbătă seară, la secția ATI a Spitalului Județan Piatra Neamț și, în special moartea celor zece pacienți care au murit, a impresionat o țară întreagă. Și Codin Maticiuc a rămas șocat de cele întâmplate și a ținut să facă o dezvăluire, în semn de promisiune pe rețelele de socializare. 

Ce a decis Codin Maticiuc după incendiul de la ATI

Incendiul de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț a cutremurat o țară întreagă. Mulți oameni au rămas șocați de faptul că zece pacienți cu coronavirus și intubați au murit în incendiul devastator. Ceea ce s-a întâmplat l-a făcut și pe Codin Maticiuc să ia o decizie extrem de importantă. 

Codin Maticiuc a anunțat pe facebook, înainte de a merge pe șantierul de la Spitalul Fundeni, faptul că va continua cu proiectul său #spitalepublicedinbaniprivati. Concret, nu va renunța la construirea unităților medicale publice din bani privați.

“Incendiul de la secția ATI a spitalului de la Piatra Neamț foarte probabil a survenit de la o supraîncălzire a instalației electrice. Toată renovarea de la Fundeni a început de la faptul ca mamele copiiilor mi s-au plâns că e prea cald în camere vara și că nu pot deschide nici măcar geamul pentru că neavând plase de țânțari copiii cu o imunitate scăzută riscă mult. Am pus pe loc plase și am vorbit cu un prieten să-mi doneze aere condiționate. Când am sunat la Fundeni să le montez, oamenii de acolo mi-au spus că nu au cum, că ar supraîncalzi rețeaua electrică și ar lua foc totul. Mi-au spus ca trebuie să refacem instalația electrică și asta costă cam 36.000. Când conducerea a aflat că vreau să fac asta, mi-au ridicat problema mai arzătoare a băilor. Aveau dreptate. Așa m-am apucat să refac totul. Voi continua cu #spitalepublicedinbaniprivati până când statul o va face în locul meu. Visul meu e să mă ocup și de animalele abandonate, dar nu pot cât timp spitalele, orfelinatele și azilele de bătrâni sunt cum sunt. Domnilor guvernanți, când credeți ca pot să mă ocup de visul meu?” este mesajul publicat de actorul pe contul său de Facebook.

De asemenea, la scurt timp după ce a aflat despre gestul medicului-erou, Cătălin Denciu de a intra la propriu în flăcări pentru a salva viața pacienților din secția ATI, Codin Maticiuc a distribuit o fotografie cu acesta și a scris pe ea un text semnificativ “Adevărații eroi. Doctorul care și-a riscat viața pentru pacienți. Să ne rugăm pentru viața lui”.

Între timp, Cătălin Denciu este internat în Belgia pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, din cauză că a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Cătălin Denciu este fost coleg de facultate cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și prieten cu acesta.

Verificări la toate secțiile ATI din țară

În urma tragediei de la secția ATI, Guvernul a decis ca începând de astăzi (luni-n.r) toate secțiile de Terapie Intensivă din țară să fie verificate. Se va verifica în special instalația și condițiile de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Zece pacienți bolnavi de coronavirus și intubați și-au pierdut viața din cauza incendiului de la secția ATI, acolo unde erau internați. Doar șapte dintre ei au supraviețuit, dar au răni grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: