Redactia.ro
Home » Știri » Colectiv: Noaptea, în liniştea deplină, sunau telefoanele: George, Alina, mama, tata…

Colectiv: Noaptea, în liniştea deplină, sunau telefoanele: George, Alina, mama, tata…

Colectiv: Noaptea, în liniştea deplină, sunau telefoanele: George, Alina, mama, tata...

Mărturia polițistului care a condus echipa de criminaliști care s-a ocupat de cercetarea incendiului în Clubul Colectiv. Au trecut patru ani de la Colectiv, dar momentele din 30 octombrie 2015, nu se șterg nicioadtă din minte. Comisarul șef Florian Eniță de la Serviciul Omoruri a vorbit pentru Digi24 despre Colectiv.

Colectiv: Noaptea, în liniştea deplină, sunau telefoanele: George, Alina, mama, tata…

Comisarul Șef de la Serviciul Omoruri a declarat ce a simțit în noaptea de4 30 octombrie 2015, când a trebuit să coordoneze echipa de criminaliști la locul incendiului din Clubul Colectiv.

Florian Eniță, povestește că era acasă când și-a dat seama că situația din Colectiv este una destul de gravă. În momentul când a ajuns la locul evenimentului tragic, comisarul a fost martorul unei imagini șocante.

În momentul în care am ajuns era un vacarm aici, foarte multe mașini de de salvare, ambulanțe, pompieri.. Toți alergau de colo colo.

Clubul eram plin de fum, un fum foarte greu, nu se putea respira, pompierii au intrat cu măști de oxigen că nu se putea altfel. Am așteptat și au scos toate cadavrele din club și le-au dus undeva într-o hală din apropiere, unde au fost examinate”, povesteste comisarul.

26 de cadavre au fost scoase din interiorul clubului

Polițistul declară că au fost scoși 26 de persoane decedate din incinta clubului, pe care le-au așezat una lângă alta într-o încăpere.

M-a impresionat foarte tare că erau foarte tineri, foarte, foarte mulți tineri. Unii erau studenți, alții absolvenți de studii superioare… M-a impresionat nu atât numărul mare de victime, cât tinerețea lor. La un moment dat a plecat toată lumea și am rămas doar noi să facem cercetarea. Noapte. S-a făcut o liniște deplină și mai tresăream, din când în când, când sunau telefoanele mobile.. Ne era foarte greu că nu puteam să vorbim, nu știam ce să spunem, nu știam cui aparține acel telefon. Sunau diferite persoane, George, Alina, mama, tata.. Apeluri foarte – foarte multe, sunau telefoanele încontinuu„.

Tineri decedați în toaleta clubului

Cu speranța că vor scăpa cu viață, unii dintre tineri s-au refugiat în toaleta clubului, însă, fumul provocat de incendiu le-a fost fatal. De asemenea, unii dintre ei, s-au refugiat în biroul clubului, dar fumul i-a ucis pentru că era foarte toxic.

De multe ori ne mai gândim şi acasă, e greu să faci faţă unor asemenea emoţii!”, declară emoționat Florian Eniță.

Citeste si:Curs valutar BNR 30 octombrie 2019. Cotațiile monedei europene și americane

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: