Redactia.ro
Home » Știri » Colo a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. Ce nu mai are voie să facă de acum înainte

Colo a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. Ce nu mai are voie să facă de acum înainte

Colo a fost eliberat

Alexandru Bălan, cunoscut mai degrabă sub numele „Colo” a fost eliberat din arest miercuri după-amiaza. El a fost reținut de oamenii legii în cursul serii de marți, fiind acuzat de instigare la fapte de violență și viol.

Vloggerul Colo a fost eliberat din arest

Colo a fost plasat, în consecință de cauză, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Potrivit deciziei judecătorilor, vloggerul nu trebuie să mai posteze absolut nimic în mediul online pentru două luni de zile.

Pentru fapta sa, Alexandru Bălan este cercetat, dar această anchetă se va face în timp ce el se află sub control judiciar, ceea ce înseamnă că poate locui la el acasă până la o decizie a unei instanțe de judecată.

Să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta – postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Colo este acuzat că a instigat la violență și viol

Marți seara, Colo a fost arestat de polițiștii pentru că a instigat audiența sa la violență, viol și alte fapte agravante. Vloggerul este urmărit pe platforma sa de YouTube de 850.000 de persoane.

În rechizitoriu se arată că Alexandru Bălan și-a instigat urmăritorii să violeze minorele sau orice femeie care este îmbrăcată sumar. Acest clip video a fost distribuit pe platforma de streaming în 2019, dar el a ieșit la suprafață abia acum, după ce o tânără a sesizat autoritățile.

În luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”, se arată în rechizitoriu.

Din această cauză, vloggerul riscă să petreacă câțiva ani buni la închisoare.

Loading...