Redactia.ro
Home » Știri » Comuna din România în care se dau case gratuit pentru familii cu mulți copii. Cum e posibil

Comuna din România în care se dau case gratuit pentru familii cu mulți copii. Cum e posibil

Primarul unei comune din România a decis să cumpere casele părăsite, în care nu mai locuiește nimeni și să le ofere familiilor cu mulți copii. Eugen Nechita, primarul comunei Drăguşeni a declarat că a inventariat deja imobilele și a achziționat o casă din banii primăriei.

Aceasta a fost dată spre folosință către o familie cu mulți copii. Primarul a mai menționat că nu se ocupă de renovări ale imobilelor, iar dacă este necesară vreo reparație se bazează pe echipa de muncitori necalificați ai primăriei.

Din cele 16 de case pe care primarul le-a verificat, a achiziționat una cu teren. Dorința sa fiind ca noua familie să aibă unde să se gospodărească. În continuare poartă discuții pentru a cumpăra încă un imobil, căci cu acesta se termina și bugetul primăriei.

„Am trecut şi noi la achiziţia de case sociale. Am cumpărat anul acesta prima casă socială, dar deja am dat-o la o familie cu mulţi copii. Vom continua în limita bugetului. Noi le dăm aşa cum le cumpărăm. Nu facem nicio modernizare. Dacă este necesar să facem unele reparaţii, le facem cu oamenii care sunt în cadrul primăriei, că noi avem o echipă de muncitori necalificaţi, care poate face o igienizare”, a afirmat Nechita.

Motivul pentru care primarul a luat această decizie

Eugen Nechita a specificat și motivul pentru care a recurs la acest gest. Bărbatul susține că s-a gândit să valorifice toate aceste case abandonate și în același timp să găsească o metodă de a repopula comuna, scrie adevarul.ro.

De altfel, prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, spune săteanca mutată în locuința primită de la Primărie conform antena3.ro.

sursa foto: antena3.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: