Redactia.ro
Home » Homepage » Condiția pe care o impune Rusia pentru a opri războiul în Ucraina: „Moscova este gata să negocieze”

Condiția pe care o impune Rusia pentru a opri războiul în Ucraina: „Moscova este gata să negocieze”

Condiția pe care o impune Rusia pentru a opri războiul în Ucraina

Condiția pe care o impune Rusia pentru a opri războiul în Ucraina. Vladimir Putin este pregătit să oprească atacul împotriva Ucrainei, dar cu o singură condiție. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat ce își dorește Rusia pentru a înceta bombardarea Kievului.

Condiția pe care o impune Rusia pentru a opri războiul în Ucraina: „Moscova este gata să negocieze”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că Moscova este dispusă să negocieze cu Kievul pentru a înceta războiul dacă Ucraina. Conform lui Dmitri Peskov, Rusia este dispusă să renunțe la atacul împotriva statului ucrainean, dar acesta ar trebui să primită că nu va avea arme pe teritoriul său și că va deveni un stat neutru. „Moscova este gata să negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. În schimb, Ucraina ar trebui să garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea că nu vor avea arme pe teritoriul său”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru RusiaToday.

În cazul în care Ucraina nu acceptă această condiție, Vladimir Putin va continua atacul atâtat timp cât va fi nevoie. Federația Rusă transmite că este vorba despre o acțiune de pacificare și de protejare a cetățenilor rusofani. Dmitri Peskov acuză că Ucraina că pune la cale un genocid. De asemenea, Rusia ar fi anticiat că va suferi o pierdere economică din cauza reacției emoționante provocată la nivel mondial, dar a precizat că această perioadă va fi una trecătoare. ”Pentru ca această perioadă emoțională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a mai declarat acesta.

Cel puțin 137 de ucraineni au fost uciși

Rusia a invadat joi dimineață Ucraina și a declanșat un război. Președintele rus Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie, o operațiune militară asupra Ucrainei, cu lovituri aeriene și intrarea forțelor terestre ruse din mai multe direcții pe teritoriul ucrainean. Cel puțin 100 de persoane au murit în prima zi de război și alte câteva sute au fost rănite. În paralel, mii de ucraineni au fugit din țară, femei și copii care alergau disperați din calea războiului.

Președintele Zelenski a lansat vineri un apel către Formatul București 9 (B9) (România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia) de a ajuta Kievul, de a impune sancțiuni și a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt atacurilor. “Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Liderii țărilor participante la Formatul București 9 se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinar la Varșovia pentru a aborda situația din Ucraina după invazia Rusiei asupra acestei țări. Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au permisiunea de a părăsi țara pe timpul stării de urgență. Acestora nu li se permite să treacă frontiera.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: