Redactia.ro
Home » Monden » Condiții de muncă de neimaginat! Declarații direct de la angajații TikTok

Condiții de muncă de neimaginat! Declarații direct de la angajații TikTok

Mulți angajați declară că au parte de condiții de neimaginat în cadrul companiei TikTok. Iată ce spun aceștia despre situațiile de neconceput pe care le trăiesc!

Angajații TikTok lucrează noaptea și în weekenduri

Un reportaj sfâșietor din The Wall Street Journal oferă o perspectivă reală asupra a ceea ce se întâmplă în culisele TikTok, foștii angajați descriind ore de lucru neobișnuit de lungi, condiții de muncă stresante și o deconectare culturală între filialele TikTok din SUA și China.

Angajații de la filiala TikTok din Los Angeles ar fi spus că s-au confruntat cu privarea de somn cauzată de lucrul până târziu și de participarea la întâlniri cu colegii aflați în China. Potrivit WSJ, unii angajați au declarat că petrec aproximativ 85 de ore pe săptămână la ședințe și că au nevoie de mai mult timp pentru a-și termina munca. Și cum duminica în SUA este deja luni în China, mulți lucrători raportează că lucrează în weekenduri pentru a putea fi la egalitate cu colegii lor de pe cealaltă parte a globului.

Presiune mare pe angajații TikTok 

Angajații au descris că au fost de foarte multe ori presați în a ține pasul cu ceilalți colegi. Acest tip de mediu de lucru a avut un impact asupra bunăstării emoționale și a sănătății angajaților, relatează WSJ. Un angajat a declarat că a scăpat de a lucra „nopți întregi la rând” după ce i-a arătat șefului său dovada că a dezvoltat o „afecțiune care ar putea pune viața în pericol”. Un alt fost manager senior de produs, Melody Chu, a scris pe „Medium” că lucra frecvent până seara târziu pentru a se întâlni cu colegii săi din China. 

Dezechilibrul în  viața profesională și personală 

Dezechilibrul dintre viața profesională și cea personală a dus la privarea de somn și la pierderea în greutate. Chu, fostă angajată a companiei, a spus că a fost nevoită, de asemenea, să apeleze la terapie maritală pentru că nu a putut petrece timp cu soțul ei.

După cum notează WSJ, unii angajați au descris o presiune imensă pentru a ține pasul cu ceilalți colegi, în special cu angajații de la operațiunile TikTok din China. Compania ar fi avut mai multe echipe care se grăbeau să finalizeze același proiect pentru a-i împinge pe angajați să își facă treaba mai repede, dar acest lucru a dus la „paranoia legată de rămânerea în urma colegilor sau la frustrare atunci când proiectele lor nu au văzut niciodată lumina zilei”. 

Program de lucru, neobișnuit de încărcat 

Un alt fost angajat, Lucas Ou-Yang, a scris pe Twitter că știa de 10 manageri de produs care au demisionat după un an de lucru în cadrul companiei, deoarece se așteptau să urmeze programul colegilor lor chinezi.

Unele dintre informațiile din raportul WSJ nu sunt noi, anul trecut, un raport al CNBC a descris același program de lucru „996” menționat de WSJ. Acest program, în care angajații lucrează de la ora 9.00 la 21.00, șase zile pe săptămână, a fost o practică obișnuită pentru unele companii din China, până când guvernul chinez a interzis acest program anul trecut. 

ByteDance, compania mamă a TikTok, a stabilit în schimb o săptămână de lucru de 63 de ore, constând în zile de lucru de la 10AM la 7PM, cinci zile pe săptămână. Nu este clar dacă acest tip de program este așteptat în afara Chinei, dar, după cum notează WSJ, „mulți angajați spun că orele mai lungi rămân o așteptare”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: