Redactia.ro
Home » Știri » Conflictul israelo-palestinian. Violențele au escaladat în ultimele 24 de ore

Conflictul israelo-palestinian. Violențele au escaladat în ultimele 24 de ore

Ce scrie, de fapt, în Biblie despre războiul din Israel? Pasajul care se referă la o profeție înfricoșătoare

Conflictul israelo-palestinian. Războiul dintre Isratel și Hamas au escaladat marți seara, după ce Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Gaza. Cel puțin 35 de persoane au murit în Fășia Gaza și 5 în Israel.

Conflictul israelo-palestinian. Violențele au escaladat în ultimele 24 de ore

Conflictul israelo-palestinian. 130 de rachete lansate de Hamas a lovit Tel Aviv marți seara, la doar o zi după ce forțele aeriene israeline au distrus o clădire de 10 etaje în care își aveau birourile islamiștii palestinieni. Astfel, Fășia Gaza a atacat marți seara Israelul, iar oamenii s-au retras speriați în case. În noaptea de miercuri au continuat atacurile, iar armata israeliană a transmis că de la începutul violențelor au fost lansate aproximativ 850 de rachete asupra Israelului. Cele mai multe dintre ele au fost eliminate de scutul antirachetă israelian. Cu toate astea, cinci civili au fost uciși, iar 35 de palestinieni au murit, printre care și 12 copii.

Premierul israelian Benjamin Netanhayu a transmis un mesaj dur, menționând că Israelul va continua că atace cu toate armele. De asemenea, acesta a declarat că Armata va ataca clădirile civile în care sunt ascunse depozute de arme ale Hamas. Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, și-a început informarea zilnică cu o declarație despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, anunțând că ”sprijinul lui Joe Biden pentru securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra este fundamentul și nu se va clătina niciodată”.”Opriți imediat tragerile. Escaladăm către un război în toată regula. Liderii din toate taberele trebuie să-și asume responsabilitatea dez-escaladării situației. Costul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți. ONU discută cu toate părțile pentru a restaura calmul. Opriți violențele acum”, a spus emisarul ONU pentru pace în Orinetul Mijlociu, Tor Wennesland.

Conform presei israeliene, în timpul unei rafale lansate din Gaza, bebelușii familiilor au fost luați din paturile maternității și trimiși într-un hol fortificat, în timp ce rachetele cădeau deasupra spitatului.

Israelul a deschis adăposturi împotriva atacurilor cu rachete

Militanții palestinieni au lansat peste 200 de rachete către Israel, iar unele au lovit și clădiri de locuințe. Totodată, o altă rachetă a lovit o școală goală, iar două femei au fost ucise în orașul Ashkelon, cel mai apropiat oraș israelian de Fâșia Gaza. Armata israeliană a anunțat că a ucis 15 agenți Hamas și un comandant.

Mai mult, Israelul a anunțat că trimie forțe la frontiera cu Fâșia Gaza și mobilizează 5.000 de soldați în rezervă, iar autoritățile au anunțat că sunt deschise mai multe adăposturi împotriva bombardamentelor care vin dinspre Fâșia Gaza. Au fost deschise adăposturi în Tel Aviv și alte 4 orașe, Jaffa, Givatayim, Bnei Brak și Haifa.„Israelul va reacţiona cu forţă. Oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Violențele dintre Fâșia Gaza și Israel au pornit din cauza unor posibile evacuări ale locuitorilor palestinieni de pe pământul revendicat de coloniștii evrei. Astfel, justiția israeliană a decis să amâne o ședință cheie programată pentru luni cu privire la soarta familiilor palestiniene amenințate cu evacuarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: