Redactia.ro
Home » Știri » Israelul interzice zborurile internaționale timp de o săptămână! Ce restricții se impun

Israelul interzice zborurile internaționale timp de o săptămână! Ce restricții se impun

Israelul interzice zborurile internaționale timp de o săptămână! Ce restricții se impun

Israelul interzice zborurile internaționale timp de o săptămână! Începând de luni seara, traficul aerian internaţional de pasageri este interzis în încercarea de a opri răspândirea noii variante de coronavirus.

Israelul interzice zborurile internaționale

Potrivit unui comunicat al cabinetului lui Netanyahu, interdicţia va intra în vigoare luni, la ora 22:00 GMT, şi va ține până la sfârşitul lunii ianuarie. Graniţele Israelului au fost în mare parte închise străinilor în timpul pandemiei, în ţară având acces doar persoanele care dețin paşaport israelian.

”În afară de nişte excepţii rare, închidem ermetic traficul aerian, pentru a preveni in trarea variantelor de coronavirus şi pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania de vaccinare. Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem – sigilăm ermetic țara”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, la începutul unei şedinţe de guvern.

Tot duminică, Israelul şi-a extins rapid campania de vaccinări, pentru a include şi adolescenţii. Vaccinările erau limitate iniţial la vârstnici şi la alte categorii expuse unor riscuri ridicate, dar în prezent sunt disponibile persoanelor cu vârste de peste 40 de ani şi, cu permisiunea părinţilor, tinerilor cu vârste între 16 şi 18 ani, scrie Agerpres.ro.

Israelul are cea mai rapidă rată de vaccinare din lume, importând regulat vaccinuri Pfizer. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Israelul a administrat cel puţin o doză la peste 25% din populaţia de 9 milioane de persoane, începând din 19 decembrie.

Israel impune a treia carantină COVID-19

Israel este deja la a treia carantină. Din 27 decembrie, în țară sunt impuse restricții pentru prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19, iar autorităţile intenţionează să o ridice la sfârşitul lunii ianuarie. Criticii afirmă că guvernul a gestionat incorect criza, neavând o strategie pe termen lung.

Ministrul Educaţiei, Yoav Galant, a declarat la Ynet TV că este prematur de afirmat dacă vor putea fi deschise şcolile luna viitoare. Acum, după ce au fost aprobate de cabinet, noile restricții trebuie să primească aprobare și din partea Comitetului pentru afaceri economice și a Comitetului pentru Constituție, Drept și Justiție.

Decizia vine după ce guvernul a adoptat săptămâna trecută reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare. Până în acest moment, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri și 4.361 de decese asociate cu Covid-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: