Redactia.ro
Home » Știri » Grecia și Spania vor primi anul acesta doar turiști vaccinați anti-Covid! Ce decizie a luat Israelul

Grecia și Spania vor primi anul acesta doar turiști vaccinați anti-Covid! Ce decizie a luat Israelul

Grecia și Spania vor primi anul acesta doar turiști vaccinați anti-Covid! Ce decizie a luat Israelul

Grecia și Spania insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE. Turiștii care vor să călătorească în 2021 în aceste țări vor fi obligați să se vaccineze.

Grecia și Spania vor primi anul acesta doar turiști vaccinați 

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a declarat joi că ţara sa insistă, pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor.

”Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus. Arancha Gonzalez a mai precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR, scrie Agerpres.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

„Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Israelul introduce deja ”paşapoartele verzi”

În Israel, toţi cetăţenii care au primit cele două doze necesare se vor putea înregistra online pentru a primi ”un paşaport verde”, care le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în Israel. Paşaportul verde le-ar putea totodată permite să participe la evenimente culturale cum ar fi concerte, de îndată ce astfel de manifestări vor fi reluate.

Pentru a evita discriminarea, israelienii care nu doresc să facă vaccinul vor avea opţiunea de a prezenta un test negativ pentru coronavirus, realizat cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului.

Israelul se află în prezent într-un al treilea lockdown naţional, extins la începutul acestei săptămâni până pe 31 ianuarie. Şcolile şi grădiniţele sunt închise, cu excepţia celor pentru copiii cu nevoi speciale.

Centrele comerciale sunt de asemenea închise, iar restaurantele au voie să ofere doar servicii de livrare la domiciliu. Oamenii au voie să facă vizite la domiciliu doar celor aparţinând nucleului familial, iar drumurile mai lungi de 1 kilometru de domiciliu sunt de asemenea restricţionate, cu anumite excepţii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: