Redactia.ro
Home » Știri » De ce Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă cu Sputnik-V, noul vaccin rusesc anti-covid

De ce Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă cu Sputnik-V, noul vaccin rusesc anti-covid

Vladimir Putin

Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă anti-coronavirus, asta în contextul în care Rusia a dezvoltat al treilea vaccin propriu,Sputnik-V, iar liderul de la Kremlin a lăudat eficiența lui și este dispus să îl distribuie și altor state.

De ce nu s-a vaccinat anti-coronavirus Vladimir Putin

În timp ce mulți ruși se vaccinează anti-coronavirus cu Sputnik-V, noul vaccin dezvoltat de Rusia și pe care Vladimir Putin l-a lăudat, liderul de la Kremlin nu a procedat asemeni cetățenilor pe care îi conduce. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu o explicație pentru reținerea președintelui, informează Digi 24.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Vladimir Putin nu s-a vaccinat încă anti-coronavirus cu Sputnik-V, din cauză că vaccinul, dezvoltat chiar de Rusia, se află încă în faza de testare.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Peskov.

Rusia, prima țară care a creat vaccin anti-covid

Rusia a fost prima țară care a creat vaccinul împotriva coronavirusului. Până acum a dezvoltat deja două, iar Sputnik-V este al treilea și ar avea o eficiență de peste 90%, potrivit ministerului rus al Sănătății. Această afirmaţie a fost făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19. 400.000 de ruși s-au oferit voluntar să se testeze cu Sputnik-V.

Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a mai spus purtătorul de cuvânt, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza sau nu vaccinul.

Sputnik-V, al treilea vaccin rusesc anti-coronavirus. Putin vrea să-l distribuie și altor țări

”Există deja două vaccinuri înregistrate şi studiile au arătat şi au confirmat că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, sunt eficiente”, a declarat Vladimir Putin prin videoconferinţă de la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

“Vă sugerăm să nu politizaţi aceste procese, având în vedere că oamenii din întreaga lume au astăzi nevoie de aceste medicamente, fără nicio exagerare. Suntem gata să lucrăm cu toate ţările lumii şi, bineînţeles, cu partenerii noştri din cadrul OCS”, a mai spus preşedintele rus.

Totodată, Vladimir Putin, deși cunocut pentru discreția sa în ceea ce privește familia, ar fi declarat că fiica lui s-a testat deja cu unul dintre vaccinuri. Starea ei a fost una în regulă în urma testării vaccinului rusesc anti-coronavirus.

România, vaccin de la Astra Zeneca și Pfizer

Peste două milioane de doze de vaccin anti-covid ar putea ajunge la jumătatea lunii decembrie sau în lunile ianuarie-februarie, potrivit medicului militar, Valeriu Gheorghiță. Vaccinul provine de la companiile care au demonstrat cea mai mare eficiență în crearea lui, Astra Zeneca și Pfizer.

”În cel mai fericit caz, ne aşteptăm ca în a doua jumătate a lunii decembrie, spre sfârşitul lunii decembrie, să avem disponibile primele doze de vaccinuri de la cel puţin o companie producătoare. În scenariul pesimist, probabil că vorbim de luna ianuarie-februarie. Ar fi cel puţin 2,4 milioane de doze de la Astra Zeneca şi probabil tot atâtea doze de la Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România. De atfel, acesta a precizat că vaccinul va fi unul gratuit.

”Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Vaccinul nu va fi obligatoriu, a spus premierul României, Ludovic Orban.

„Autoritatile nu pot sa oblige pe cineva sa se vaccineze, noi putem sa le aratam toate avantajele vaccinarii, sa incercam sa ii convingem sa se vaccineze, dar nu putem obliga pe cineva sa se vaccineze. Sigur ca vaccinarea este cea mai buna solutie de a nu contracta aceasta boala. O campanie reusita de vaccinare este cea care poate sa ne conduca la revenirea la normalitate, intr-un orizont de timp rezonabil. Eu zic ca suntem aproape. Se vede deja, stiti vorba aceea, luminita de la capatul tunelului”, a afirmat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: