Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, despre criza sanitară: ”În fiecare săptămână se adaugă zeci de paturi la ATI”

Klaus Iohannis, despre criza sanitară: ”În fiecare săptămână se adaugă zeci de paturi la ATI”

Klaus Iohannis, despre criza sanitară

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică dimineaţa, Institutul Clinic Fundeni. Acesta a vorbit într-o conferință de presă despre criza sanitară. 

Klaus Iohannis, despre numărul de paturi de la ATI

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre problema sanitară din România declanșată în urma pandemiei de coronavirus și mai ales despre paturile de la secția de Terapie Intensivă, o adevărată problemă actuală. Întrebat dacă va crește capacitatea paturilor de la secția ATI, președintele a răspuns că se face asta în fiecare săptămână.

”Din aprilie și până acum paturile de la ATI s-au dublat. Pornind de la un număr deja destul de mare de paturi de la ATI, însă se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămâmă, prin efortul medicilor, se adaugă zeci de noi paturi la ATI, și vom continua în acest timp. Vrem ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea pandemiei de coronavirus”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce se întâmplă cu localitățile carantinate

Tot mai multe localități din România sunt carantinate din cauza numărului crescut de infectări pe zi. Printre acestea se află multe localități din jurul Bucureștiului. Astfel, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se va impune o măsură de carantinare și pentru București în situația dată.

”Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate si s-a văzut diferența. În toate localitățile unde s-au impus măsuri a scăzut numărul de infectări. Este o măsură care și-a dovedit eficiența însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic. Măsurile pe care le luam au un efect negativ asupra econonimie. 

Din păcate sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că într-un timp foarte scurt, două, trei săptămâni, se va reintra în cifre care corespund mediei naționale, și în acest fel putem să ținem epidemia sub control”, a adăugat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: