Redactia.ro
Home » Știri » Confruntări Israel-Fâșia Gaza. Armata israeliană ar fi atacat teritoriul palestinian. Oficialii de la Tel Aviv neagă informațiile

Confruntări Israel-Fâșia Gaza. Armata israeliană ar fi atacat teritoriul palestinian. Oficialii de la Tel Aviv neagă informațiile

Încă doi cetățeni români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Klaus Iohannis condamnă ferm atacurile teroriste

S-a ajuns la un nou punct critic în conflictul Israel-Fâșia Gaza! Armata israeliană a trimis, în cursul nopţii de joi spre vineri, militari în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, ca răspuns în coflictul cu organizaţiile considerate teroriste de către Israel – Hamas şi Jihadul Islamic. La scurt timp, oficialii de la Tel Aviv au negat aceste informații.

Înaintea intrării în Fâșia Gaza, armata israeliană a bombardat zona masiv. Au fost folosite avioane de vânătoare, drone, artilerie și tancuri, potrivit Times of Israel.

„Aviaţia israeliană şi trupele terestre desfăşoară un atac în Fâşia Gaza”, a fost unul dintre mesajele transmise de armata. Chiar purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, a confirmat că soldaţi israelieni au pătruns în zonă.

Două ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a emis o “clarificare” pentru a spune ”în prezent nu există trupe în Fâşia Gaza”. Întrebat din nou, purtătorul de cuvânt al armatei a explicat acest imbroglio aparent printr-o “problemă de comunicare internă” şi că trupele bombardează Gaza, dar din afara teritoriului.

Așadar, deocamdată nu este vorba de o invazie. Militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza în cadrul operaţiunilor antiteroriste, în eforturile de a opri atacurile cu rachetă spre teritoriul israelian, au declarat surse citate de publicaţiile Haaretz şi Times of Israel, citate de Mediafax.

Este pentru prima dată de la izbucnirea confruntărilor dintre Israel şi grupuri islamiste palestiniene când militari israelieni ajung în Fâşia Gaza.

Avertismentul Hamas: „conduce la creşterea numărului morţilor”

Hamas continua, în tot acest timp, să lanseze rachete către teriotoriul israelian. Organizația islamistă a anunțat că a tras alte 50 de rachete joi noaptea. Totodată, gruparea vine cu un avertisment dur pentru armata israeliană.

„Orice incursiune terestră, indiferent în ce zonă a Fâşiei Gaza, va conduce la creşterea numărului morţilor şi prizonierilor în rândurile inamicului”, a transmis organizaţia islamistă Hamas, potrivit France24.

Benjamin Netanyahu: Hamas va plăti un preţ greu

Până în prezent, au fost atacate aproximativ 750 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza. Locuitorii comunităţilor israeliene situate în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza au fost îndemnaţi să rămână în case.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, în cursul nopţii de joi spre vineri, că organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, „va plăti un preţ greu”.

„Vom continua să facem ceea ce facem cu intensitate mare. Nu suntem spre final, operaţiunea va continua cât va fi necesar”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Apelul făcut de ONU în conflictul din Fâșia Gaza

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a cerut încetarea imediată a confruntărilor militare din Fâșia Gaza dintre Israel şi grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic.

„Din respect pentru sărbătoarea Eid al-Fitr, fac apel la reducerea imediată a tensiunilor şi încetarea ostilităţilor între Fâşia Gaza şi Israel. Prea mulţi civili nevinovaţi au murit deja. Acest conflict nu poate decât să amplifice radicalizarea şi extremismul în întreaga regiune”, este mesajul transmis de Antonio Guterres, în cursul nopţii, prin Twitter, potrivit The Guardian.

Sărbătoarea Eid al-Fitr se celebrează la încheierea postului musulman al Ramadanului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: