Redactia.ro
Home » Știri » Continuă ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Ce se va întâmpla cu Cornel Dinicu, presupusul proprietar

Continuă ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Ce se va întâmpla cu Cornel Dinicu, presupusul proprietar

Cornel Dinicu, primele declarații după ieșirea din arest. Ce spune despre incendiul de la Ferma Dacilor: „O nenorocire..."

Tragedia care a avut loc la Ferma Dacilor în ziua de Crăciun a declanșat o anchetă amplă, iar marți, 2 ianuarie, procurorii au extins cercetările efectuând percheziții la administratorii pensiunii și la Primăria Gura Vadului. Incendiul de la Ferma Dacilor, înregistrat pe 26 decembrie 2023, a provocat pierderea tragică a opt vieți, stârnind îngrijorări și suspiciuni cu privire la circumstanțele care au dus la acest eveniment fatal.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au emis și pus în executare șase mandate de aducere pentru persoanele implicate. Aceste mandate vizează atât administratorii cu statut oficial sau practic în cadrul societății comerciale, cât și pe cei care au avut sau au funcții publice în cadrul autorității publice responsabile de amenajarea teritoriului și urbanism.

Cornel Dinicu, primul vizat în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

În cadrul celor opt percheziții desfășurate marți, sunt vizate șapte persoane, printre care se numără și Cornel Dinicu, patronul informal al pensiunii, precum și persoane cu drepturi de conducere în cadrul companiei. De asemenea, procurorii vor audia atât fostul, cât și actualul primar al Gura Vadului, împreună cu un funcționar de la Urbanism. Această mișcare marchează o extindere a urmăririi penale în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor, acoperind o gamă mai largă de infracțiuni.

Ancheta vizează nu numai aspectele tehnice ale incendiului, ci și posibile neglijențe sau abateri la nivel administrativ. Administrarea pensiunii, responsabilitatea autorităților locale în domeniul amenajării teritoriului și urbanismul sunt aspecte cheie în această investigație complexă.

Funcționarii publici din Gura Vadului, anchetați de oamenii legii

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, se află în centrul atenției, iar perchezițiile efectuate la sediul acestei afaceri și la locuința sa sunt menite să aducă la iveală informații cruciale pentru anchetă. Cu un istoric în conducerea firmei, Dinicu este considerat o figură cheie în ceea ce privește evenimentele care au dus la tragedia de la Ferma Dacilor.

Pe lângă aspectele legate de conducerea pensiunii, procurorii se vor concentra și asupra administrației locale. Audierea fostului și actualului primar din Gura Vadului, împreună cu un funcționar de la Urbanism, indică faptul că investigația se extinde pentru a evalua posibilele deficiențe în procesele administrative și de reglementare.

”La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic Ferma Dacilor din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracțiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) și trei infracțiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situația juridică a imobilului în care a avut loc incendiul.

În cursul zilei de azi, 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, anunță Parchetul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: