Redactia.ro
Home » Știri » Controale și amenzi în autobuzele din București! Ce spun specialiștii

Controale și amenzi în autobuzele din București! Ce spun specialiștii

Controale și amenzi în autobuzele din București

Bucuretiul a devenit zonă roșie pe harta infectărilor cu coronavirus. Deși autoritățile au impus purtarea măștii obligatorie în spațile publice, tot mai mulți oameni refuză în continuare să respecte regulile sanitare. În autobuze, călătorii găsesc diverse scuze în fața polițiștilor care îi prind fără mască. Scuza însă nu îi scutește nici de amenzi, nici de infectare.

Mijloacele de transport sunt pline de controale și amenzi

Potrivit digi24, fiecare autobuz care a trecut prin centrul Capitalei a fost tras pe drepta de polițiști. Controalele s-au înmulțit în ultima perioadă, mai ales că numărul persoanelor depistate pozitiv în Capitală crește alarmant de la o zi la alta.

Deși controalele se fac zilnic, nu toată lumea ține cont de pericol. Mulți călători caută scuze pentru faptul că nu poartă mască și vor să scape de amenzile usturătoare.

A dat mașina peste mine și sunt cusut după ureche”, ” Eu sunt cardiacă și am nevoie de aer, că nu respir ca lumea”, sunt doar câteva scuze pe care cetățenii le invocă atunci când sunt prinși că nu poartă mască în mijlocul de transport.

Șoferii de autobuz nu-i pot convinge să poarte mască

Șoferii de autobuze spun că nu au nicio putere sa schimbe ceva, deși le atrag atenția călătorilor. Pentru nepurtarea măștii de protecție în mijloacele de transport public, amenda pornește de la 500 de lei și poate ajunge până la 2.500 de lei.

Doar în ultima săptămână numărul controalelor în trafic a crescut cu 50%, la fel și cel din piețe sau locuri aglomerate.

Este foarte periculos, așa că trebuie să ne protejăm, să ținem cont de toate reglementările care sunt date de organele centrale și ale statului, așa că nu avem altceva de făcut decât să prevenim, fiecare în parte să ne ferim pentru că nu este de joacă. Mai sunt oameni care nu poartă mască din cauza unor influențe mass media care arată ce trebuie și altele care arată ce nu trebuie iar pe internet sunt foarte multe lucruri care nu sunt în regulă dar depinde de fiecare, suntem maturi și trebuie să judecăm ce trebuie”, a declarat un șofer pentru digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: