Redactia.ro
Home » Homepage » Controverse după ce Irina Rimes a fost desemnată ambasador al Zilei Brâncuși

Controverse după ce Irina Rimes a fost desemnată ambasador al Zilei Brâncuși

irina rimes

Cântăreața Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Brâncuși 2020 de către ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Artista s-a declarat „foarte bucuroasă” să se alăture acestui proiect și a precizat că intenționează să folosească instrumentele de social media pentru a promova manifestările organizate cu această ocazie. Ziua Constantin Brâncuși este sărbătorită miercuri, 19 februarie.

„Probabil că o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment. Eu sunt mai mainstream, aşa, de mică am ştiut de Coloana infinitului şi nu înţelegeam de ce se numeşte aşa. Când am văzut-o pentru prima dată am avut impresia că a făcut mereu parte din lumea mea”, a spus artista în conferinţa de presă organizată la Muzeul de Artă.

Irina Rimes, diagnosticul crunt pus de medici. Boala a transformat-o

„Nu ştiu dacă sunt neapărat cea mai bună alegere, dar ştiu un lucru sigur şi anume că noi, românii, avem o cultură cu care putem să ne mândrim, pentru că ceea ce avem noi este ceva ce se cam pierde în vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de către nişte personalităţi, genii, despre care se vorbeşte de secole, printre care şi Constantin Brâncuşi. Toate aceste mari personalităţi au crescut cu nişte valori cu care creştem şi noi. Îmi place să vorbesc despre aceste valori, pentru că sunt ale noastre şi nu prea întâlnesc lucruri când mă duc pe-afară”, a adăugat Irina Rimes.

Cântăreața a fost întrebată cum va contribui concret la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi. Răspunsul ei a venit imediat: „Eu ştiu să cânt şi să vorbesc. Mai mult să cânt”, menționând că nu are de gând să facă o melodie dedicată marelui sculptor, ci doar va publica mesaje pe rețelele de socializare. „M-aş folosi mai degrabă de proiectul Irina Rimes pe partea de social media. Să le povestesc oamenilor despre acest eveniment, despre cultura noastră. Probabil, o să postez despre asta”, a mai spus Irina Rimes.

De ce artista din Republica Moldova?

Numirea Irinei Rimes a stârnit o serie de controverse. Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu și-a motivat însă alegerea și a explicat de ce a Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Brâncuși.

„Vrem că tinerii să devină consumatori de produse culturale, să fie atrași de cultură. Colaborăm cu modelele tinerilor, care se bucură de încrederea și simpatia lor. Îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că acțiunea și-a atins scopul. Toată lumea vorbește despre acest eveniment și despre Brâncuși. Altfel, ar fi fost o mediatizare foarte palidă.
Intenționăm să schimbăm modul de comunicare cu tinerii, să schimbăm canalele. Am implicat reprezentanți din medii diferite.

Este și scriitorul Alex Ștefănescu. Încercăm să ne adresăm tuturor. Nu trebuie să se supere nimeni pentru că încercăm să-i atragem pe tineri colaborând cu modelele care se bucură de încrederea lor. Facem și noi pași înspre tineri înainte de a-i judeca că nu sunt atrași de fenomenul cultural.

Este doar un prim pas. Orice acțiune poate fi analizată, pot fi păreri pro și contra. Important e că am creat dezbatere, multă efervescență în jurul acestui subiect. Am încercat să profităm de popularitatea Irinei Rimes pentru a promova fenomenul cultural. Poate multă lume din domeniul cultural, foarte familiarizată cu ideeea de Brâncuşi poate nu ştia cine este Irina Rimes. Este win-win”, a declarat ministrul Culturii la Digi 24.

Ministerul Culturii sărbătorește Ziua Brâncuși pe data de 19 februarie, când se vor împlini 144 de ani de la naștere unuia dintre cei mai mari sculptori din lume. Astfel, pentru ziua de miercuri se pregătește un eveniment de anvergură, și anume proiecția unei holograme la Muzeul Național de Artă, scrie realitatea.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: