Redactia.ro
Home » Știri » Copii și mame din Ucraina, gest emoționant pe străzile din București. Cum au surprins trecătorii

Copii și mame din Ucraina, gest emoționant pe străzile din București. Cum au surprins trecătorii

Refugiații ucraineni, mame și copii, au vrut să le mulțumescă românilor într-un mod inedit pentru tot ajutorul oferit în urma războiului care i-a făcut să fugă țara și casele lor, de frica bombardamentelor.

Copii ucraineni împreună cu mamele lor au oferit flori în Bucureşti, mulţumind pentru sprijinul acordat refugiaţilor şi pentru modul în care au fost primiţi în România.

Copii și mame din Ucraina, gest emoționant pe străzile din București. Cum au surprins trecătorii

“Copiii ucraineni împreuna cu mamele lor au oferit flori bucureştenilor, mulţumindu-le pentru sprijinul acordat şi primirea caldă în România”, anunţă Ambasada Ucrainei la Bucureşti, prezentând şi un film cu reacţii ale celor care au primit lalele galbene.

“Sunt pentru a vă mulţumi pentru ospitalitate”, afirmă una dintre tinerele care oferă flori.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la București.

Câți copii ucraineni au ajuns în România

Aproximativ 10 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, după ce Rusia a început războiul împotriva Ucrainei.

Iar de la declanșarea războiului din Ucraina, în România au intrat 641.276 cetățeni ucraineni, până miercuri, 6 aprilie.

Dintre aceștia, 182.505 copii ucraineni au intrat în România de la începutul războiului ordonat de Vladimir Putin. Un total de 148.594 dintre ei au părăsit deja țara noastră.

Majoritatea sunt însoțiți de cel puțin unul dintre părinți, potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul familiei, tineretului și egalității de șanse de la București.

Câteva sute dintre cei aproximativ 33.900 de copii rămași în România provin din orfelinate și ajung în țară ca urmare a înțelegerilor dintre autoritățile celor două state.

„De la începutul crizei umanitare, în România au fost identificați 607 copii proveniți din servicii sociale din Ucraina. Dintre aceștia, în sistemul de protecție specială din România mai sunt îngrijiți 258 de copii”, a transmis ministerul, pentru Europa Liberă.

„Ei sunt în grija serviciilor de asistență socială din întreaga țară”, a mai adăugat George Ciubotaru, consilier de comunicare al Ministerului, pentru aceeași sursă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: