Redactia.ro
Home » Știri » Copiii fără educație riscă exploatare, foamete sau căsătorii forțate. Guvernul trebuie să ia măsuri rapide pentru a împiedica apariția „Generației COVID”

Copiii fără educație riscă exploatare, foamete sau căsătorii forțate. Guvernul trebuie să ia măsuri rapide pentru a împiedica apariția „Generației COVID”

Generația COVID

În această perioadă, milioane de copii își pierd șansa la educație din cauza pandemiei de coronavirus.

Foștii prim-miniștri britanici Tony Blair și John Major, dar și alți lideri mondiali au făcut un apel să se ia măsuri urgente ca să nu apară o așa numită „Generație COVID”.

Conform unui raport UNESCO, dacă se încheie carantina pe tot globul, 30 de milioane de copii din toată lumea ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la școală.

Iată riscurile la care vor fi supuși copiii privați de educație

Din cauza învățământului la distanță și a carantinei, copiii fără posibilități sunt forțați să nu participe la cursurile online.

La nivel mondial, 12 milioane de fete sunt obligate să se mărite înainte să împlinească vârsta de 18 ani.

Experții din cadrul ONU estimează că din cauza crizei de COVID-19, ar putea avea loc 13 milioane de căsătorii în plus, în rândul copiilor față de următorul deceniu.

Copiii neșcolarizați riscă să fie exploatați

Copiii care nu o să meargă la școală riscă să fie puși să muncească în locuri periculoase.

Agențiile ONU au transmis că din anul 2000 până acum, numărul lucrătorilor minori a scăzut la nivel mondial, de la 246 de milioane la la 152 de milioane.

Există posibilitatea ca pandemia de coronavirus să declanșeze o primă creștere după 20 de ani.

Fiecare țară trebuie să încurajeze mersul la școală

„Cu peste un miliard de copii care nu mai merg la școală din cauza carantinei generalizate, există un pericol real ca această criză de sănătate publică să creeze o generație COVID care pierde șansa de a primi o educație și ale căror oportunități vor fi permanent afectate”.

Se sugerează ca fiecare țară să mențină nivelul cheltuielilor pentru educație și să prioritizeze nevoile copiilor fără posibilități. Cel mai important este ca cei mici să fie încurajați să meargă la școală. Trebuie să fie realocate resurse ca să crească ajutoarele pentru educație.  De asemenea, este necesară concentrarea pe copiii mai vulnerabili și fără posibilități.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: