Redactia.ro
Home » Știri » Copilă de cinci ani, umilită de educatoare. Părinții cer dreptate

Copilă de cinci ani, umilită de educatoare. Părinții cer dreptate

Cazul fetiței de cinci ani din Satu Mare

O fetiță de cinci ani a fost umilită de educatoare, după ce i-ar fi spus acesteia că este „țigancă”. Mama fetiței a declarat că va face plângere la Inspectoratul Școlar. Educatoarea ar fi jignit-o pe fetiță după ce a întrebat- o cum o cheamă și ar fi discreditat-0 în fața celorlalți copii.

Copilă de cinci ani, umilită de educatoare. Părinții cer dreptate

Caz șocant în Tâșnad, Satu-Mare, după ce o educatoare și-ar fi jignit eleva de numai cinci ani. Aceasta ar fi numit-o „țigancă”, în momentul în care a fost întrebată cum o cheamă. Mama copilei a postat un filmuleț video pe Facebook în care apare fiica sa în timp ce povestea cum s-a derulat dialogul dintre ea și educatoare.

Cum te cheamă?! Eu am spus Maya. Și mai cum?! Și am vrut să spun că mă cheamă Maya. Și a spus că: Nu, nu, tu ești țigancă. Dar eu nu sunt țigancă, sunt o fetiță”, a povestit micuța.

 

Mama copilei va face plângere la Inspectoratul Școlar

În urma evenimentului, mama fetiței a declarat că va merge la Inspectoratul Școlar unde va face o plângere. Potrivit mamei, fetița a fost jignită chiar de educatoarea sa în prima zi de școală, spunându-i că este de etnie romă și discreditând-o în fața celorlalți copii.

Am sesizat incidentul doamnei directoare care nu a luat nicio atitudine (probabil relația cu doamna educatoare este motivul). Am fost nevoită să mă adresez domnului primar Grieb care a luat măsuri imediat. Ca să înțelegeți, am să vă postez discuția cu fiica mea. Copiii nu mint niciodată! Orice părinte și-ar apăra copilul. Cu atât mai mult când este vorba despre discriminare rasială. O să cer și părerea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare”, a spus mama fetitei. Astfel, în următoarele zile, această problemă va trebui clarificată de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: