Redactia.ro

Copilul care a murit din cauza anesteziei. Cocktail de medicamente a conținut propofol și ketamină

Copilul care a murit din cauza anesteziei. Cocktail de medicamente a conținut propofol și ketamină

Copilul care a murit din cauza anesteziei. Cocktail de medicamente a conținut propofol și ketamină. Băiețelul de patru ani care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la stomatolog, a murit ieri după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Copilul care a murit din cauza anesteziei. Cocktail de medicamente a conținut propofol și ketamină

Potrivit Inspectorilor Ministerului Sănătății, copilul de patru ani ar fi fost sedat cu un cocktail de medicamente ce conține propofol și ketamină. Aceste substanțe trebuiau folosite doar într-un spital în care există și secție de terapie intensivă.

Inspectoratul Județean de Poliție a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Miercuri seară, Petru a intrat în stop cardio-respirator și medicii nu au mai putut să-l salveze.

Copilul era ținut în viață doar de aparate, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Victor Costache, fostul ministrul al Sănătății a precizat că modul în care a procedat medicul stomatolog este unul greșit. „Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel, a declarat Victor Costache.

Copilul anesteziat la un cabinet stomatologic a murit

Medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul lui Petru este o practică folosită foarte des.

„Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a precizat medicul.

Propofolul a fost folosit și în cazul artistului Michael Jackson în 2009. Propofolul este o substanţă anestezică utilizată pe scară largă, dar mai ales în spitalele din SUA și este una dintre substanțele care a ridicat și încă ridică foarte multe semne de întrebare pacienților care o cunosc sub numele de „medicamentul lui Michael Jackson”, deoarece i-a adus moartea.

Acest Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale și se administrează intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a înlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoacă o senzație de euforie.

De precizat mai este faptul că această substanţă se foloseşte numai în spitale, nu şi în cabinete stomatologice.

Loading...