Redactia.ro
Home » Știri » Corina Chiriac, nevoită să trăiască dintr-o pensie modestă. Cum își petrece zilele marea artistă a României

Corina Chiriac, nevoită să trăiască dintr-o pensie modestă. Cum își petrece zilele marea artistă a României

Corina Chiriac

Corina Chiriac, una dintre cele mai emblematice voci ale muzicii ușoare românești, trăiește astăzi, la vârsta de 74 de ani, cu dificultăți financiare neașteptate. Artista, care a încântat generații întregi cu melodiile sale, recunoaște că pensia pe care o primește este insuficientă pentru a-și acoperi cheltuielile zilnice.

Într-un interviu recent, Corina Chiriac a mărturisit că și-a redus la minim necesitățile, adaptându-se unei vieți mai modeste, departe de opulența scenei pe care a cucerit-o de-a lungul carierei sale.

Pensia infimă a Corinei Chiriac și ajustările făcute pentru supraviețuire

În ciuda succesului său răsunător, Corina Chiriac primește o pensie mică, insuficientă pentru a-și menține stilul de viață de altădată. Ea a declarat că experiența de viață a învățat-o să se descurce în orice situație și să răzbată prin provocările pe care le întâlnește.

„Am, desigur, o pen­sie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă nece­si­tate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vre­muri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială pro­prie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei. Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber”, a declarat Corina Chiriac pentru Formula AS.

Cu o sinceritate dezarmantă, Corina a vorbit despre modul în care se adaptează noilor condiții financiare și despre importanța păstrării unei perspective optimiste asupra vieții.

„Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă. Să studieze. Asta le va da o cu totul altă perspectivă a prezentului. Dacă în supravieţui­rea noastră mai adăugăm şi câte o faptă bună, atunci e perfect. Trebuie să iubim viaţa, dra­gii mei! Până o pierdem, o iubim, o trăim cu puţină încăpăţânare, cu un pic de umor, cu iubire şi cu gândul liber. La cele veşnice, doar spiritul vine cu noi, nimic altceva”, a mai declarat artista.

Deși situația financiară este una dificilă, Corina Chiriac rămâne o supraviețuitoare, așa cum ea însăși se definește. Cu o personalitate puternică și un spirit liber, ea își menține optimismul și continuă să privească înainte, găsindu-și alinarea în activitățile care îi aduc bucurie.

Viața după retragerea de pe scenă

După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, Corina Chiriac și-a găsit noi surse de confort și împlinire în activitățile simple, dar esențiale pentru bunăstarea sa emoțională. Una dintre cele mai mari plăceri ale sale este cititul, un obicei care îi hrănește mintea și spiritul.

 „Citesc ce vreau, am preocupări care-mi creea­ză plăcere şi confort, îmi umplu timpul numai cu lu­cruri care îmi ţin spiritul sus. Bunăoară, hrănesc pi­sicile şi porumbeii din cartier. Acest lucru face par­te din ritualul meu zilnic, cu tipic, cu ore fixe. Pare banal, dar nu e, pentru că îmi porţionează ziua în­tr-un mod benefic. Însă, cele mai impor­tante sunt preocupările intelec­tua­le: citesc cu nesaţ tot ceea ce mă pasionează”.

Un alt aspect important al rutinei zilnice a Corinei Chiriac este hrănirea pisicilor și porumbeilor din cartier. Acest gest aparent simplu face parte din ritualul ei zilnic și îi oferă un mod benefic de a-și structura ziua.

Aceste mici activități, alături de preocupările sale intelectuale, îi oferă Corinei Chiriac stabilitatea și liniștea de care are nevoie pentru a trăi o viață echilibrată, chiar dacă provocările financiare sunt prezente. Departe de agitația și strălucirea scenei, artista își găsește acum fericirea în lucrurile simple, dar esențiale pentru bunăstarea sa mentală și emoțională.

Un sfat pentru generațiile tinere

Pe lângă mărturisirile despre situația sa actuală, Corina Chiriac a dorit să împărtășească un sfat celor care o urmăresc: să rămână curioși și deschiși la învățare, indiferent de vârstă. Corina Chiriac a învățat, prin propria experiență, că supraviețuirea nu se rezumă doar la aspectele financiare, ci și la o atitudine pozitivă, la o dorință continuă de a învăța și de a evolua. De asemenea, ea încurajează faptele bune și iubirea față de viață, considerând că acestea sunt elementele care fac existența mai ușoară și mai frumoasă, chiar și în fața dificultăților.

Deși Corina Chiriac se confruntă cu dificultăți financiare la vârsta de 74 de ani, ea rămâne optimistă și încrezătoare. Viața de artist nu i-a adus neapărat stabilitatea financiară la care se aștepta, dar a învățat să se descurce cu ceea ce are și să aprecieze lucrurile simple care îi aduc bucurie. Fie că este vorba de citit, hrănitul animalelor sau conversațiile cu prietenii, Corina Chiriac demonstrează că, indiferent de situație, atitudinea pozitivă și spiritul liber sunt cheia pentru a trăi o viață împlinită.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: