Redactia.ro
Home » Monden » Cornel Constantiniu trece prin momente dificile după ultima operație. „Nu mai poate sta în picioare..”

Cornel Constantiniu trece prin momente dificile după ultima operație. „Nu mai poate sta în picioare..”

La începutul lunii noiembrie, iubitul artist Cornel Constantiniu a trecut printr-o intervenție chirurgicală care i-a îmbunătățit calitatea vieții. A fost diagnosticat cu Parkinson, iar medicii i-au înlocuit neurostimulatorul din piept. Soția lui a transmis recent informații despre starea sa de sănătate, dar și despre modul în care pandemia le-a afectat viața de zi cu zi.

Cornel Constantiniu se numără printre artiștii cei mai îndrăgiți ai României, care însă a fost victima unui diagnostic cumplit. A debutat în lumea artistică în anul 1970 și și-a bucurat publicul cu aparițiile sale pe scenă și pe marile ecrane, dar cariera sa a fost curmată de boala cu care se luptă și în prezent.

Boala de care suferă i-a afectat puternic viața

La începutul anilor 90′ a fost diagnosticat cu Parkinson, o boală cruntă care-i afectează puternic sistemul nervos. Este aceeași boală cu care trăiește și Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman.

De-a lungul anilor, domnul Constantiniu a suferit mai multe intervenții chirurgicale, toate menite să-i ofere o viață cât mai normală, lipsită de durere și neplăceri. Cum boala de care suferă nu poate fi tratată, cadrele medicale au încercat să facă tot posibilul să-l ajute să trăiască cu ea. Alături i-a fost necontenit soția sa, Domniţa Constantiniu, care a oferit publicului câteva informații despre artist.

În ultimii ani se pare că Cornel Constantiniu și-a pierdut abilitatea de a se deplasa singur. Se ajută de un cadru special, dar mersul a devenit o sarcină mult prea grea pentru organismul său.

„De ani de zile trăiește cu această maladie, pentru care a fost operat de multe ori.A vrut să se opereze la șold, cu ani în urmă, dar refacerea este grea, așa că ia tratament. Și așa Cornel nu are echilibru, nu mai poate sta în picioare, cade pur și simplu și mai aud ‘buf’ din camera lui.Are un cadru, are bețe, dar nu îl mai țin picioarele și nici nu mai are antrenament.”, a relatat soția artistului pentru Click!

Cornel Constantiniu trece prin momente dificile după ultima operație

Luna noiembrie a reprezentat un moment foarte dificil pentru el, deoarece a fost supus unei noi intervenții chirurgicale. Medicii de la Spitalul Universitar din Bucureşti i-au înlocuit neurostimulatorul din piept, care în ultimul timp nu mai funcționa corespunzător.

Operația a fost un succes și nu a prezentat riscuri, dar maestrul încă se reface. La respectabila vârstă de 76 a ales să se izoleze cât mai mult de societate, speriat că ar putea fi o victimă a pandemiei. Doamna Constantiniu îi oferă tot suportul de care are nevoie, mai ales că artistul nu ar mai rezista unei alte intervenții chirurgicale majore.

„Cornel este în refacere.[…]Acum e mai bine, cât poți să fii de bine izolat în casă, dar nu am ce face. Am luat această decizie pentru a-l proteja. Are dureri de sciatică, cum e la vârsta pe care o are… Cornel, în general, nu mai poate fi expus la operații și îl protejez cât pot.”, a mai adăugat aceasta.

Fratele geamăn al lui Cornel Constantiniu a avut un destin tragic

Cornel Constantiniu a avut un frate geamăn, Mircea, care s-a stins mult prea devreme din viață. Chiar și după 12 ani de la decesul acestuia, inima artistului este tot la „jumătatea sa”, la care se gândește în toate momentele dificile din viața lui.

Soția maestrului a mărturisit că cei doi au avut o legătură care cu greu poate fi explicată în cuvinte. Indiferent de distanța care-o separa, fiecare dintre ei simțea atunci când fratele său trecea printr-un moment dificil sau se confrunta cu o problemă. Tocmai de aceea, Cornel Constantiniu suferă încă nespus după cel care i-a semănat întocmai și cu care și-a împărțit copilăria.

„Cu atâtea operații… Noroc că are inima bună. Boala aceasta distruge celulele în creier, de aceea nu mai poate vorbi clar, dar încă supraviețuiește. Geamănul, Mircea, a murit de 12 ani. Între ei a fost și este o legătură specială. Și acum, după operație, Cornel, timp de două-trei zile, vorbea numai de Mircea.”, a mai adăugat Domnița Constantiniu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: