Rețeta de cornulețe cu untură de porc este un dulce perfect pentru sărbătorile de iarnă, când avem și untură proaspătă după sacrificarea porcilor. Iată cum se prepară cele mai fragede cornulețe.
Rețeta de cornulețe cu untură. Le umpli cu ce vrei tu
Rețeta de cornulețe cu untură de porc este una perfect pentru sărbătorile de iarnă. Se fac repede și sigur poți face de ajuns pentru întreaga familie. Vor fi preferatele lor, odată ce le vor gusta!
De ce ingrediente ai nevoie
2 căni de untură de porc curată, nesărată, netopită. Trebuie să știi că cu cât pui mai multă untură cu atât vor fi mai fragede cornulețele. Ai grijă ca aceasta să fie mai multă decât borșul. Acesta este secretul.
1 cană de borş proaspăt (200 ml – sau mai puţin pentru a le face şi mai fragede)
1 cană zahăr
4-5 plicuri zahăr vanilat
drojdie cât o nucă
făină de grâu cât cuprinde
esenţă de rom/vanilie
1 linguriţă de sare
Pentru umplutură: Putem folosi ce vrem sau ce ne place, de la miez de nucă prăjit puţin sau/şi rahat, migdale, merișoare, etc.
Rețetă de cornuțele cu untură proaspătă de porc. Pas cu pas
Începem prin a dizolva drojdia în borș călduț, nu fierbinte, unde am pus deja și sarea. Apoi, într-un lighean untura de porc, zahărul, borşul, esenţele și punem făina. Amestecăm timp de circa 5 sau 7 minute, până obținem un aluat elastic, nelipicios.
Punem aluatul pe blatul de lucru și îl rulăm până ajungem la o grosime de 3 mm. Tăiem în bucăți egale aluatul, în pătrate sau triunghiuri, așa cum ne vine mai bine.
Punem la un capăt o bucată de rahat sau gem, ce dorim noi, și apoi rulăm, până obținem acea formă deja cunoscută de cornulețe.
Când am terminat să le rulăm pe toate, putem să le punem la cuptor. Temperatura trebuie să fie destul de mică, cuprinsă între 180-200 de grade.
După ce le scoatem de la cuptor, le pudrăm imediat cu zahăr. Dacă le lăsăm să se răcească înainte să punem zahărul, acesta nu se va mai lipi și totul va fi în zadar.