Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum trebuie să păstrezi jumările proaspete pentru mai mult timp

Cum trebuie să păstrezi jumările proaspete pentru mai mult timp

Jumari

Sezonul cărnii de porc este în toi, fiind deja o tradiție ca de sărbătorile de iarnă să se consume astfel de preparate, din carnea acestui animal. Jumările sunt printre ele, însă, acestea își strică repede gustul savuros dacă nu le păstrăm în condiții optime.

Cum trebuie să păstrezi jumările proaspete

Jumările sunt pe placul multora, iar în familiie în care acest preparat este unul iubit, întrebarea care apare pe buzele tuturor este „Cum să fac să păstrez jumările proaspete mai mult timp?”.

Iată că răspunsul la această întrebare este unul simplu. Tot ce ai de făcut pentru ca jumările tale să fie proaspete și delicioase este să le pui în untură de porc. Apoi, când ai nevoie, le scoți de acolo, le încălzești în tigaie și masa e gata! Cu niște ceapă lângă, tradițional, ai reușit să faci o cină delicioasă, proprice acestui sezon.

Ce beneficii are carnea de porc. Cum trebuie să o consumi

Carnea de porc este foarte bună, mai ales mușchiul, acesta fiind considerat carne slabă.

,,Carnea rămâne o sursă de proteine de origine animală, saţioasă şi cu gust bun. Din păcate, noi mâncăm mai mult după gust şi mai puţin după necesarul zilnic de nutrienţi. Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă”, a spus nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

Carnea de porc trebuie, însă, consumată în cantități moderate, pentru a nu avea probleme de sănătate. Mare grijă, așadar, în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de proteine, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale. Prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali, carnea de porc asigură o mai bună imunitate a organismului.

Copiii şi tinerii pot consuma fără grijă carne de porc, dar cu moderaţie. E de preferat să optaţi pentru porc crescut în mod natural, nu pentru cel de crescătorie. Carnea animalelor crescute forţat produce dereglări la nivel hormonal, imunitar şi de creştere. Totodată, prelucrarea şi procesarea este bine să fie una tradiţională, adică fum sau fierbere”, a mai spus nutriţionistul Florin Ioan Bălănică.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: