Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.780. Numărul personalor infectate a depășit 71.000

Coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.780. Numărul personalor infectate a depășit 71.000

Coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.780. Numărul personalor infectate a depășit 71.000

Coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.780. Numărul personalor infectate a depășit 71.000. Statele Unite ale Americii și-a evacuat cetățenii de pe nava de croazieră Diamond Princess.

Coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.780. Numărul personalor infectate a depășit 71.000

Potrivit Mediafax, autoritățile thailandeze au anunțat un nou caz de infectare cu coronavirus, la o femeie din China. Membrii familiei acesteia au fost infectate anterior cu noul virus. Conform Comisie Naționale de Sănătate, duminică au murit aproximativ 105 persoane în China din cauza coronavirusului. De asemenea, 1.933 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmare duminică, în Hubei numărul persoanelor infectate a ajuns la 58.182.

În China au fost confirmate 2.048 de persoane infectate, iar10.844 de persoane au fost tratate și vindecate.

La nivel mondial au fost înregistrate 71.204 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Din numărul total al deceselor, 1.766 au fost înregistrate în China continentală, un caz în Hong Kong, un caz în Filipine, unul în Japonia și unul în Franța.

Mii de pacienți din China infectați cu coronavirus au fost vindecați

Șeful spitalului din Wuhan a declarat că mii de pacienți din China au fost vindecați de noul coronavirus și externați din spital.

Autoritățile chineze le cer ajutorul celor vindecați pentru a dona sânge, pentru a-i ajuta pe cei infectați.

„Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sânge, astfel încât să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala.”, a declarat Zhang Dingyu.

Oficialul principal ONU din China a lăudat guvernul de la Beijing pentru felul în care a acționat în cazul pacienților infectați cu coronavirus.

De asemenea, autoritățile din China au anunțat că firmele își vor începe activitatea oprită din cauza epidemiei.

„Deși nu putem fi luptători pe câmpul de luptă al prevenirii epidemiei, trebuie să fim o forță vitală nouă în domeniul economic.„, spune inginerul He Qidong.

Loading...