Redactia.ro
Home » Știri » UPDATE Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 18

UPDATE Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 18

Coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 17

UPDATE Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 18. Autoritățile au anunțat că un bărbat din Caracal, în vârstă de 51 de ani a fost depistat cu coronavirus.

Coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 18

UPDATE: 10.00 Un bărbat din Caracal în vârstă de 51 de ani a fost depistat cu coronavirus. Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, bărbatul va rămâne în izolare la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova. Inițial, la prima testare rezultatele au iețit negative, iar după ce a fost testat în Olt rezultatul a ieșit pozitiv. La momentul actual sunt 18 cazuri de cazuri cu COVID-19 confirmate în România.

Al treilea caz de coronavirus în București

Conform autorităților este vorba despre un bârbat în vârstă de 60 de ani, care era internat în spitalul MAI Dimitrie Gerota, acesta fiind un ofițer în rezervă.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul a dezvoltat o simptomologie pulmonară la câteva zile de la internare, fapt ce i-a determinat pe medici să solicite luni efectuarea testului pentru coronavirus.

După ce medicii au confirmat infectarea, a fost declanșată o anchetă epidemiologică la spitalul care aparține de Ministerul Afacerilor Interne. Este cel de-al treilea caz de coronavirus depistat în București.

Între timo, în Capitală, au fost anunțate mai multe măsuri pentru a limita răspândirea virusului, au suspendat mai multe evenimente în București.

Școlile din Romania se închid

Școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele. O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă. Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică”, spunea Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: