Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus în Italia: urmează un nou decret care să prelungească regimul de carantină!

Coronavirus în Italia: urmează un nou decret care să prelungească regimul de carantină!

În Italia este așteptat un nou decret care urmează să prelungească regimul de carantină și închiderea activităților până la data de 18 aprilie. Scenariul apocaliptic cu care se confruntă Italia ca urmare a epidemiei de coronavirus va face astfel încât italienii să petreacă Paștele respectând mărurile restrictive impuse de Guvern. Paștele catolic va fi sărbătorit în acest an la data de 12 aprilie.

La Palatul Chigi din Roma a fost cerută tuturor ministerelor o listă a activităților care trebuie blocate în continuare. Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, are în plan să interzică pentru alte două săptămâni, începând cu data de 3 aprilie, inclusiv antrenamentele sportivilor profesioniști. Până în momentul de față s-a făcut o excepție în cazul acestora, însă ca urmare a faptului că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul 2021, se ia în calcul posibilitatea de a interzice toate antrenamentele sportive.

Conform celor mai recente informații privind planul Guvernului Conte, noul decret poate prevedea ajutoare financiare pentru cei care și-au pierdut locul de muncă ca urmare a mărurilor restrictive.

Noul decret ar putea include un ajutor financiar de urgență în valoare de 600 de euro

Acesta se acordă pentru cei care prestau muncă ocazională și pentru alte categorii de angajați care au rămas fără nicio sursă de venit, cum ar fi bonele sau îngrijitorii de bătrâni.

Guvernul Conte a declarat că, pe lângă suma de 4,3 miliarde de euro care va fi alocată Fondului de Solidarietate al Primăriilor, vor fi distribuite și 400 de milioane de bonuri de masă pe care primăriile, la rândul lor, le vor împărți celor care au nevoie urgentă de alimente.

În ciuda faptului că regimul de carantină va fi cel mai probabil prelungit, Guvernul ia în calcul posibilitatea de a face excepții pentru acele activități care riscă pierderi foarte mari în cazul în care nu repornesc în cel mai scurt timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini