Redactia.ro
Home » Știri » Planul Guvernului Conte: Italia blocată până pe 18 aprilie. Oamenii se revoltă

Planul Guvernului Conte: Italia blocată până pe 18 aprilie. Oamenii se revoltă

Guvernul Conte are în plan prelungirea perioadei de carantină în următoarele două săptămâni în toată Italia. Acesta intenționează să schimbe data de 3 aprilie, prevăzută inițial pentru sfâșitul stării de urgență și să o prelungească până pe 18 aprilie. În momentul de față Guvernul ia în calcul această ipoteză, însă nu exclude varianta unor excepții pentru companiile care au nevoie urgentă să își reia activitatea.

Așa cum a anticipat ziarul Corriere della Sera, aceasta este posibilitatea pe care Guvernul o va lua în considerare până la data de 3 aprilie când urmează să expire valabilitatea decretului semnat în data de 22 martie de primul-ministru italian Giuseppe Conte pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, prin care obligă toți cetățenii să rămână în izolare la domiciliu.

Cu acest plan sunt de acord inclusiv Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate și Franco Locatelli, președintele Consiliului Superior al Sănătății, care au declarat în data de 27 martie: “Epidemia și-a încetinit evoluția, dar nu este oportun să întrerupem măsurile restrictive.” Între timp, școlile vor rămâne închise. Se ia în calcul ca după data de 18 aprilie să se renunțe treptat la măsurile restrictive, în funcție de situația din fiecare regiune a Italiei.

Măsurile restrictive încep să stârnească revoltă în rândul cetățenilor.

La Palermo, capitala regiunii Sicilia, forțele de ordine au fost nevoite să intervină în fața supermarketurilor după ce mai multe persoane au umplut coșurile de cumpărături și au încercat să iasă fără să plătească. “

Inclusiv Papa Francisc a subliniat că oamenii au nevoie de alimente și că încep să suporte consecințele pandemiei și ale măsurilor restrictive impuse de Guvern. Totul a început în seara de joi, 26 martie, într-un supermarket Lidl, când mai multe persoane și-au umplut coșurile de cumpărături și au încercat ulterior să fugă fără să plătească. În supermarket a izbucnit un scandal, în timp ce în afara acestuia creștea numărul de persoane aflate la coadă. Un episod identic s-a repetat în ziua de vineri, 27 martie. Autoritățile se tem că în cartierele sărace va izbucni o adevărată revoltă care va duce la jafuri repetate.

Între timp, pe Facebook a luat naștere un grup care incită la revoltă. “Ajunge cu statul acasă, trebuie să avem ce mânca”, “Pentru a ne face auziți trebuie să jefuim supermarketurile, așa cum fac în Siria și în Spania, asta înseamnă să protestezi, așa înțeleg cât de rău am ajuns”, “Problema este că trebuie să avem ce da de mâncare copiilor” sunt doar câteva din frazele scrise pe Facebook de membrii acestui grup.

În sudul Italiei multe familii trăiesc de pe o zi pe alta și se întrețin cu ceea ce câștigă la finalul unei zile de muncă. Măsurile restrictive impuse de Guvern au blocat astfel orice fel de activitate. În câteva rânduri persoanele care abia făcuseră cumpărăturile au fost jefuite în plină stradă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini