Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus în România. Un bebeluș din Târgu-Jiu este suspect de coronavirus

Coronavirus în România. Un bebeluș din Târgu-Jiu este suspect de coronavirus

Povestea emoționantă a unei refugiate care a născut în Galați.

Coronavirus în România. Un bebeluș din Târgu-Jiu este suspect de coronavirus. O fetiță de numai opt luni a fost izolat în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Târgu-Jiu, după ce s-a întors din Italia împreună cu părinții săi.

Coronavirus în România. Un bebeluș din Târgu-Jiu este suspect de coronavirus

Conform Antena3, bebelușul de opt luni și mama lui rămân izolați la spitalul din Târgu-Jiu până se va stabili dacă este sau nu infectată cu coronavirus.

Copilul a venit ieri, cu mama, a fost internat în Secția Pediatrie, într-un izolator. În momentul de față i-au fost recoltate probe pentru coronavirus și au fost trimise la Institutul Matei Balș, se așteaptă astăzi, cel târziu mâine, rezultatul probelor. Este izolat în același salon cu mama, având grup sanitar propriu, izolatorul este specific pentru așa ceva, a declarat directorul SJU Târgu-Jiu.

Copilul prezintă simptomele specifice coronavirusului, precum febră și tuse. Mama fetiței nu prezintă niciun simptom, momentan. Pe data de 20 februarie, mama și copilul s-au întors din Italia.

În prezent, Direcţia de Sănătate Publică Gorj efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz. În prezent, sunt două cazuri de infectare cu coronavirus în România, iar 52 de persoane în carantină și peste 8.100 în izolare pentru 14 zile.

90.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel mondial. 3.000 de persoane au murit

Potrivit OMS, 3.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului, iar aproximativ 90.000 de cazuri infectate cu COVID-19 au fost anunțate. În provincia Hubei din China s-au înregistrat cele mai multe decese, aici fiind depistat pentru prima dată coronavirusul.

Alte cazuri au fost raportate în zeci de țări, inclusiv peste 40 în Iran și 29 în Italia. Creșterea numărului de cazuri infectate cu coronavirus sunt mai accelerate în afara Chinei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: