Redactia.ro
Home » Știri » CORONAVIRUS în SUA. Trump suspendă călătoriile din Europa. Cu o excepție

CORONAVIRUS în SUA. Trump suspendă călătoriile din Europa. Cu o excepție

Donald Trump

Președintele SUA Donald Trump a anunțat restricții de călătorie privind Europa, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului.

Într-un discurs televizat, el a spus că toate călătoriile din 26 de țări europene vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile. Trump a adăugat că restricțiile „puternice, dar necesare” nu se vor aplica în cazul Marii Britanii, unde au fost confirmate până acum 460 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Noile reguli vor intra în vigoare vineri la miezul nopții”, a declarat Donald Trump, miercuri seară, de la Biroul Oval. Restricțiile de călătorie nu se aplică cetățenilor americani, potrivit BBC.

Potrivit lui Trump, Uniunea Europeană „nu a luat aceleași precauții” ca SUA în lupta împotriva virusului. La scurt timp după discursul lui Trump, a fost publicat un decret prezidenţial, care prevede că interdicţia se aplică tuturor celor care au fost în Spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA. Acest lucru semnifică faptul că ţări ca România, Bulgaria, Irlanda şi Croaţia – membre UE, dar în afara Schengen – sunt excluse de măsură.

Într-un mesaj publicat apoi pe Twitter, preşedintele a spus că nu va fi afectat comerţul. „Restricţiile opresc oamenii, nu bunurile”.

A avut contact cu persoane expuse la COVID-19

Președintele american a avut contact cu doi politicieni expuși la Covid-19. cu toate acestea, Casa Albă a anunțat că Donald Trump nu are nevoie să efectueze testul pentru coronavirus. Se pare că acesta nu a avut niciun contact strâns prelungit cu nimeni despre care s-a confirmat că a contractat virusul şi niciun fel de simptome, a declarat purtătoarea de cuvânt Stephanie Grisham într-un comunicat.

„Preşedintele Trump rămâne într-o stare de sănătate excelentă, iar medicul său va continua să-l monitorizeze îndeaproape”, se arată în comunicat.

Republicanii Matt Gaetz din Florida şi Doug Collins din Georgia au anunţat luni că vor sta în izolare autoimpusă timp de două săptămâni, respectând recomandările Centrelor Federale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Aceştia au declarat că nu prezintă simptome caracteristice coronavirusului.

Gaetz a zburat luni cu Air Force One, împreună cu Trump, pe o cursă de la Orlando la Washington. În timpul zborului, ar fi fost informat că a intrat în contact cu un purtător al virusului la o conferinţă din Maryland.

În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.135 de cazuri de COVID-19 și 38 de decese.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: