Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: când vor redeschide sălile de fitness?

Coronavirus Italia: când vor redeschide sălile de fitness?

Odată cu declararea sării de urgență la data de 8 martie, toate sălile de fitness și piscinele au fost închise. Deși în baza noului decret emis de Guvernul ministrului Giuseppe Conte regimul de izolare ar putea lua sfârșit începând cu ziua de 4 mai, iubitorii de sport rămân îngrijorați. Când vor redeschide, de fapt, sălile de fitness?

Această întrebare și-o pun toți cei care erau obișnuiți să facă activitate fizică în mod regulat și care abia așteaptă să se reîntoarcă în sala de fitness sau la piscină. Ceea ce îi îngrijoarează cel mai mult este faptul că nu există garanții în ceea ce privește redeschiderea acestora începând cu prima săptămână a lunii mai. Mai mult, ipoteza nu pare deloc verosimilă, având în vedere că revenirea la activitățile zilnice se va face treptat, pentru a împiedica apariția unui nou val de epidemie.

 

Coronavirus Italia: când vor redeschide sălile de fitness?

Există posibilitatea ca italienii să își reia antrenamentele între lunile iunie și iulie, cu condiția să se respecte măsurile de siguranță care urmează să fie impuse în toate spațiile publice. Conform unei alte ipoteze, sălile de fitness și centrele sportive nu își vor relua activitatea înainte de luna septembrie. Chiar și în această situație, înăuntrul accestora vor putea avea acces doar grupuri mici de persoane, care vor păstra distanța una de alta. Cu toate că nu există niciun fel de certitudine, scenariul cel mai realist este acela că italienii iși vor continua antrenamentele la domiciliu câteva luni de acum înainte. Chiar și după ce acestea se vor redeschide, pe lângă distanța obligatorie care va trebui menținută, cu siguranță vor fi necesare măștile de protecție și gelul dezinfectant, iar în săli și vestiare se va face o curățenie riguroasă de două ori pe zi. 

Giorgio Balduzzi, patronul unui lanț de 13 săli de fitness din Lombardia, a declarat, potrivit bresciaoggi.it: ”Consecințele acestei pandemii vor fi dramatice pentru sectorul fitness, iar unele activități mai mici vor dispărea de pe piață.”Acesta a afirmat că deja câțiva proprietari intenționează să își vândă activitățile. Cu toate acestea, omul de afaceri se arată încrezător și speră că sectorul își va putrea reveni din profunda criză pe care o traversează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: