Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: ce reguli vor fi respectate după ce carantina va lua sfârșit

Coronavirus Italia: ce reguli vor fi respectate după ce carantina va lua sfârșit

La data de 8 martie Guvernul din Italia e declarat starea de urgență. După ce epidemia de coronavirus a cauzat 156.363 de cazuri totale până în prezent, se prevede o revenire treptată la activitățile zilnice începând cu data de 4 mai. Este de așteptat însă ca sfârșitul perioadei de izolare la domiciliu să implice o serie de reguli care vor trebuie respectate cu strictețe.

Pentru a evita formarea unor noi focare de infecție, toți vor fi obligați să poarte mască de protecție și să păstreze distanța față de cei din jur. Momentan nu s-a decis dacă aceasta va rămâne în continuare de 1 metru sau va fi stabilită o nouă distanță minimă de 1,8 metri.

Mijloacele de transport în comun în niciun caz nu se vor putea aglomera. Pasagerii vor putea urca doar dacă există locuri libere pe scaune și, bineînțeles, fără a se așeza unul lângă altul. În magazine, restaurante și baruri va deveni esențială igiena.

Ce se va întâmpla în Italia dupa ridicarea carantinei

După redeschidere, personalul acestora urmează să dezinfecteze în interior de două ori pe zi, fără a uita de sistemele de aerisire și ventilație care, la rândul lor, vor fi curățate. De asemenea, barurile și restaurantele, care cel mai probabil vor fi ultimele pe lista activităților redeschise, vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin doi metri între mese pentru a garanta trecerea în siguranță a angajaților.

În magazine, restaurante și birouri va fi pus la dispoziție gel dezinfectant. În birouri, gelul va fi disponibil lângă fiecare tastatură, iar în supermarketuri va trebui folosit înainte de a efectua plata cu cardul. Folosirea mănușilor va fi obligatorie la cumpărarea alimentelor de orice fel. În spațiile care nu depășesc 40 de metri pătrați va putea avea acces o singură persoană. La frizer, coafor și la oricare centru de înfrumusețare pentru fiecare client va exista un singur angajat care se va ocupa de acesta.

Pentru a garanta accesul tuturor în spațiile publice în care numărul de persoane va fi limitat, orarul de funcționare al activităților comerciale va fi prelungit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: