Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: de trei ori mai mare numărul celor morți de infarct

Coronavirus Italia: de trei ori mai mare numărul celor morți de infarct

GALERIE FOTO (2)

De aproape două luni, unul din subiectele cel mai mult dezbătute în Italia este reprezentat de numărul deceselor înregistrate ca urmare a epidemiei de COVID-19. Ceva mai puțin s-a discutat despre cei care au murit din cauza virusului, fără ca măcar să fi fost infectați. 

Potrivit unui studiu al Centrului de Cardiologie Monzino din Milano, de la începutul pandemiei a crescut de trei ori numărul celor morți de infarct, așa cum s-au redus cu 40% procedurile de urgență aplicate de personalul medical în caz de infarct miocardic. Acest fenomen are loc deoarece mulți evită spitalele din teama de COVID-19. Dacă situația rămâne neschimbată pe termen lung, numărul celor morți de infarct l-ar putea depăși pe cel al persoanelor decedate din cauza virusului SARS-CoV-2. 

Coronavirus Italia: de trei ori mai mare numărul celor morți de infarct

Specialiștii Centrului de Cardiologie din Milano au declarat, potrivit corriere.it: ”De la începutul epidemiei, pacienții ajung la spital în condiții din ce în ce mai grave, de cele mai multe ori având deja complicații, care fac astfel încât să fie mai puțin eficiente terapiile care de mulți ani au demonstrat că pot salva vieți în caz de infarct, precum angioplastia coronariană. Virusul îi împinge pe oameni să amâne venirea la spital de teama de a nu se infecta. Din păcate, această întârziere este extrem de dăunătoare și adesea fatală, deoarece împiedică procedurile efectuate la momentul oportun, iar când vine vorba de infarct, timpul este de importanță crucială.” 

Ciro Indolfi, președintele Societății de Cardiologie din Italia, e recunoscut, de asemenea, că s-a înregistrat o scădere simțitoare a celor care se prezintă la urgențe din cauza unui infarct miocardic. Specialiștii se tem că, pe fondul epidemiei de coronavirus, ar putea crește extrem de mult numărul celor morți din cauza altor afecțiuni, fără ca măcar să fi fost infectați. Potrivit datelor oficiale, în regiunea Piemonte, în lunile martie și aprilie ale acestui an, au fost în număr de 239 pacienții supuși procedurii de angioplastie, în timp ce în anul 2019, în aceeași perioadă, aceștia au fost în număr de 382. Comparând aceleași perioade din 2019 și 2020, s-a constatat că intervenţiile chirurgicale pentru redeschiderea circulaţiei arteriale au trecut de la 1.714 la 945.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: