Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: numeroși deținuți au fost eliberați

Coronavirus Italia: numeroși deținuți au fost eliberați

Odată cu începutul epidemiei de coronavirus, numărul deținuților din Italia a scăzut semnificativ: dacă la data de 29 februarie erau în număr de 61.230, la 6 aprilie numărul acestora a scăzut la 57.137. Mai mult de 4000 de deținuți au fost eliberați, potrivit datelor puse la dispoziție de Administrația Penitenciarelor

Numărul deținuților care au fost eliberați în Italia în mai puțin de o lună ca urmare a răspândirii epidemiei de COVID-19 este de 4093. Conform Administrației Penitenciarelor, mai multe motive au contribuit la eliberarea acestora din închisori în numai o lună de zile. Unii au fost transferați în arest la domiciliu deoarece mai aveau cel mult 18 luni de executat din pedeapsă. Majoritatea însă au fost eliberați pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, în special cei care suferă de probleme de sănătate. Astfel, unii au fost puși în regim de semilibertate, în timp ce pentru alții a fost prevăzută eliberarea anticipată, acordată celor care participă la programe educative.

Ministrul Justiției, Alfonso Bonafede, are în plan să crească semnificativ numărul brățărilor electronice pentru cei aflați în arest la domiciliu, față de cele 5000 deja existente.

Până în momentul de față, 37 de deținuți au fost infectați cu coronavirus. 9 dintre aceștia sunt internați la spital, iar 8 au fost declarați vindecați. Dintre cei 38.000 de agenți de penitenciare, 158 au fost confirmați pozitiv, iar 16 sunt internați la spital. Un singur deținut a decedat la Bologna cu câteva zile în urmă ca urmare a infecției cu COVID-19.

În momentul în care a fost declarată starea de urgență, între 7 și 9 martie, în multe penitenciare din Italia au izbucnit certuri violente, care au avut drept consecințe daune materiale grave pentru care Guvernul a investit 20 de milioane de euro, zeci de răniți și moartea a 12 deținuți, potrivit ilfattoquotidiano.it. Aceștia au murit ca urmare a supradozei de medicamente, pe care le-au furat din farmaciile aflate în interiorul penitenciarelor. Principalul motiv care ar fi stârnit aceste dispute violente a fost interzicerea dreptului la vizite din partea rudelor și a discuțiilor cu avocații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini