Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia. Se înăspresc pedepsele pentru italieni. Ce riscă dacă nu respectă legea?

Coronavirus Italia. Se înăspresc pedepsele pentru italieni. Ce riscă dacă nu respectă legea?

Sancțiuni mai dure pentru cei care nu respectă regimul de carantină în Italia. Guvernul încearcă să oprească răspândirea virusului Covid-19 în peninsulă.

Sancțiuni mai dure pentru italieni

Începând cu data de 26 martie, în Italia este valabil un nou model de declarație pe propria răspundere. Franco Gabrielli, șeful Poliției din Italia, a afirmat: “Declarația pe propria răspundere trebuie actualizată conform noilor dispoziții, inclusiv pentru a avea o evidență a răspunsurilor din partea cetățenilor.”

Consilul de Miniștri a aprobat noi sancțiuni de până la 3000 de euro pentru cei care încalcă legea. Decretul emis prevede, printre alte măsuri, închiderea granițelor Italiei. Premierul Giuseppe Conte a luat hotărârea de a introduce noi amenzi pe lângă sancțiunile aflate deja în vigoare, ca urmare a faptului că până în momentul de față nu toți cetățenii au respectat cu strictețe normele privind părăsirea domiciliului și deplasările. 

5 ani de închisoare pentru cei care nu rămân în carantină

Astfel, conform noului decret, cei care nu respectă regimul de carantină pot primi amenzi de la 400 până la 3000 de euro, plus o treime din totalul amenzii în cazul în care se află la bordul unui vehicul. De asemenea, vor primi pedepse de până la 5 ani de închisoare aceia care nu respectă regimul de carantină și care au fost confirmați pozitiv. În același decret sunt prevăzute închiderea activităților comerciale pentru o perioadă de maxim 30 de zile în cazul nerespectării regulilor impuse acestora, precum și închiderea granițelor Italiei.

Guvernul Conte a decis să intervină prin acest decret și să acorde guvernatorilor regiunilor cel mai mult afectate de epidemia de coronavirus libertatea de a aspri sancțiunile pentru cei care nu respectă regimul de carantină. Este și cazul regiunii Lombardia, profund afectată de pandemie, al cărei guvernator, Attilio Fontana, a introdus dispoziții proprii în urmă cu câteva zile și a mărit amenzile pentru cei care încalcă regimul de carantină la 5000 de euro. Pentru locuitorii regiunii Lombardia sunt interzise inclusiv activitățile sportive în aer liber, această normă nefiind în vigoare pe tot teritoriul Italiei. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: