Redactia.ro
Home » Știri » Situație fără precedent în Italia! Medicii cad secerați de coronavirus

Situație fără precedent în Italia! Medicii cad secerați de coronavirus

medici coronavirus

În Italia numărul medicilor decedați ca urmare a infecției cu COVID-19 a ajuns la 31, dintre care 17 erau doctori de familie. În momentul de față, la spitalul San Camillo din Roma, 6 medici au fost confirmați pozitiv. Papa Francisc i-a numit eroi pe toți cei implicați în lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

„Medicii trebuie protejați”

Președintele FIMMG (Federația Italiană a Medicilor Specialiști în Medicină Generală), Silverstro Scotti, a declarat: “Dintre medicii care au decedat ieri și în cursul zilei de azi, 5 erau medici de familie. Acest lucru ar trebui să ridice un semn de întrebare în cadrul instituțiilor sanitare, medicii trebuie protejați și nimeni nu poate avea conștiința împăcată atâta timp cât continuă să expună medicii și personalul sanitar riscului, neasigurându-le protecție individuală și pe plan organizațional.”.

Familiile decedaților vor despăgubiri

La Torino, familia unuia dintre medicii decedați ca urmare a infecției cu COVID-19 a apelat la un avocat pentru a stabili dacă există posibilitatea obținerii unei despăgubiri din partea statului italian. Avocatul Gino Arnone, căruia i s-a adresat familia din Torino, a afirmat: “Este necesar ca Statul să ofere un semnal cât se poate de clar: trebuie să despăgubească familiile medicilor și infiermierilor decedați ca urmare a faptului că au protejat sănătatea publică. În caz contrar, suntem pregătiți de luptă”.

Mai mult de 5000 de medici și infirmieri au fost confirmați pozitiv până în momentul de față, așa cum rezultă dintr-o scrisoare adresată de sindicatul italian din domeniul sanitar Anaao Assomed președintelui Institutului Superior de Sănătate Silvio Brusaferro, în care i se solicită să intervină de urgență pentru a garanta protecție suplimentară personalului medical. În aceeași scrisoare se amintește că în cursul zilei de ieri alți doi chirurgi au fost intubați la Torino.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: