Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: supermarketuri luate cu asalt înainte de Paște

Coronavirus Italia: supermarketuri luate cu asalt înainte de Paște

Duminică, 12 aprilie, italienii vor sărbători Paștele. Pentru prima dată, vor fi nevoiți să îl petreacă departe de familie și prieteni. În fața tuturor supermarketurilor cozile sunt mai lungi decât erau la începutul regimului de carantină

Așa cum era de așteptat, italienii au început deja să formeze cozi interminabile în fața supermarketurilor. Pe lângă alimentele de strictă necesitate, aceștia cumpără produse pentru zilele de Paște. Conform unui studiu realizat de Asociația Coldiretti (Confederația Națională a Cultivatorilor Direcți), un italian din trei (34%) așteaptă între 15 minute și jumătate de oră înainte de a intra într-un supermarket, în timp de 12% sunt nevoiți să aștepte la rând între 30 de minute și peste o oră. 27% sunt considerați aproape norocoși deoarece au de așteptat mai puțin de 15 minute și 11% pot face cumpărăturile fără a sta la coadă. În zilele de joi și vineri se prevede însă ca timpul de așteptare înainte de a putea face cumpărăturile să fei mult mai lung.

Mulți sunt și cei care folosesc cumpărăturie ca pretext pentru a ieși din casă. Potrivit aceluiași studiu publicat de Coldiretti, un italian din trei nu rezistă nici 72 de ore înainte de a ieși la cumpărături. Din acest motiv, 38% dintre aceștia au acumulat în casă cantități excesive de alimente. 

Primarul orașului Campi Bisenzio, situat lângă Florența, a publicat pe rețelele de socializare o fotografie care demonstrează că, într-adevăr, italienii preferă să se expună riscului, așteptând cel puțin o oră pentru a face cumpărăturile. Acesta a declarat, potrivit 055firenze.it: ”Asta este situația în fața supermarketurilor din oraș. Va fi un Paște diferit, va trebui să stăm acasă, nu vom putea vedea prietenii și rudele. Aceste cozi sunt nejustificate și periculoase. Să încercăm toți să ne comportăm corect. În ceea ce ne privește, vom mări numărul de controale. Orice greșeală facem, o vom plăti mâine de două ori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini