Redactia.ro
Home » Știri » Poliția sfătuiește românii cum să facă cumpărăturile de Paște. Ce trebuie să faci pentru a nu lua amendă

Poliția sfătuiește românii cum să facă cumpărăturile de Paște. Ce trebuie să faci pentru a nu lua amendă

Cumparaturi de Paste

Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc să și facă cumpărăturile dar din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență, aceștia nu știu cum să procedeze. Așadar, Poliția Română le-a oferit cetățenilor români câteva sfaturi pentru a scăpa de sancțiuni.

Cum își fac românii cumpărăturile de Paști?

Mulți dintre români își pun în această periodă întrebarea dacă pot merge să-și facă liniștiți cumpărăturile pentru Paște.

Poliția Română le-a răspuns cetățenilor români la această întrebare și le-a oferit și câteva sfaturi pentru a nu lua amenzi.

Așadar, dacă vreți să mergeți la agentul economic pentru a cumpăra carne de miel, oamenii legii vă recomandă să aveți la voi cartea de identitate și declarația pe propria răspundere în care trebuie bifat punctul 2, adică asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale personaelor și animalelor de companie/domestice.

De asemenea, poliștii vă sfătuiesc să mergeți singuri la cumpărături, nu cu toată familia și să vă asigurați agentul economic de la care vă cumpărați mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare.

Totodată, poliția precizează că persoanele autorizate să vândă carne, pot merge la client acasă pentru a-i aduce produsul, dar numai dacă are toate documentele necesare conform ordonanțelor militare, precum și chitanțele, bon fiscal, și factura.

Programul piețelor și supermarketurilor înainte de Paște

Programul din piețe și supermarketuri, înainte de sărbătorile pascale, a fost prelungit prin ordonanța militară numărul 8. Ministrul Afacerilor Interne a declarat joi seara, elaborarea Ordonanței Militară nr.8.

Astfel, conform acesteia, în zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Florii și Paște, producătorii alimentelor își vor prelungi programul de funcționare.

Mai exact, românii vor avea mai mult timp la dispoziții pentru a-și face cumpărăturile pentru Paște.

“În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități”, se arată în noua ordonanță militară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini